Foyers De Roma schitteren als nooit tevoren!

on

Een gerenoveerde voorgevel, twee gloednieuwe bars, een reeks technische innovaties én een nieuw kleurtje op de muren: na een zomer lang werken, opent volksschouwburg De Roma het seizoen in een fris, nieuw kleedje. Betalen aan de bar doe je vanaf nu met de bankkaart: eenvoudig en snel. De Roma is vanaf vandaag opnieuw geopend voor het grote publiek. Het volledige programma, info & tickets via www.deroma.be

sized_rom1

Na een voorbereiding van meer dan anderhalf jaar en twee maanden zwoegen en zweten, staan ze er: twee gloednieuwe bars, eentje in de foyer beneden en eentje boven. “De oude bars waren tot op de draad versleten”, legt algemeen coördinator Danielle Dierckx uit. “De nieuwe bars verhogen het comfort voor zowel de bezoekers als de vele vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten. De betalingen verlopen vanaf nu rechtstreeks aan de bar met de bankkaart. Geen gedoe meer met bonnetjes dus. Wie er nog heeft, kan deze uiteraard nog gebruiken.”

sized_unnamed (22)

Onder leiding van personeelsleden Bart Verhulst, An Overath en Wim Simons (centraal op de foto) werkte De Roma voor de make-over van de foyers samen met Interieur- en conceptarchitecten Studio Boite en aannemer Schevenels Project Interieurs. “Het resultaat is fantastisch: onze nieuwe bars ogen modern en eigentijds. Tegelijkertijd passen ze perfect bij de authenticiteit van het gebouw. De combinatie van glas, hout, metaal en marmer met de donkere groentinten op de muren zorgen voor een stedelijke, hedendaagse sfeer die tegelijkertijd warm en intiem aanvoelt.”

sized_unnamed (23)

Op de geplande lift is het nog even wachten. Door het niet tijdig in orde geraken van een vergunning, kon de installatie deze zomer niet plaatsvinden. “Tijdens het concertseizoen is het onmogelijk om zo’n ingrijpende installatie te doen. Daarom verschuiven we de plaatsing van de lift naar volgende zomer”, verduidelijkt Dierckx.

sized_rom2

“We presenteren dit seizoen opnieuw een bijzonder mooi en breed programma met klinkende namen. Amanda Palmer, Wilco, The Selecter, Jan Garbarek, Metronomy, CAKE, Rodrigo y Gabriela, Black Box Revelation, Fink, Merol, SX, Lamb, Fun Lovin’ Criminals … te veel moois om op te noemen.” Wie voor een voorstelling of concert een hapje wil eten, kan sinds kort ook terecht in AMOR, het café-restaurant van De Roma (www.amor.be).

Foto’s: Thomas Geuens