Mémoire Perdue brengt ‘JUFFROUW JULIE OF DE DOOD VAN EEN MALTEZER’ in het Fakkeltheater

on

Vanaf 5 september 2019 brengt Mémoire Perdue ‘Juffrouw Julie – of de dood van een Maltezer’ in de Kleine Fakkel van het Fakkeltheater in Antwerpen.

Het verhaal

De landelijke verkiezingsdag loopt ten einde. De uitslagen zijn bekend. Het is overduidelijk dat één partij met een ruime meerderheid gewonnen heeft. Terwijl de leider van die partij in een tv-studio deelneemt aan het einddebat, verzamelen zijn partijleden in een feestzaal om de overwinning te vieren.
In een ruimte afzijdig van het feestgedruis wachten Jean, een assistent en Kristin, een campagne-medewerkster, op hun baas die na het einddebat naar de feestzaal zal komen.

memoi1Onverwacht aanwezig op het feest is Julie, de dochter van de partijleider, die volgens Jean: “teveel drinkt; te luid praat en te wild danst”.

Op zoek naar haar vader belandt Julie bij Jean en Kristin. Ze ligt duidelijk overhoop met zichzelf en begint te flirten met Jean. Wanneer Kristin wordt weggeroepen, komt van ’t een ’t ander en gebeuren er dingen die niet meer terug te draaien zijn met oncontroleerbare gevolgen. Een precaire situatie, gezien de massaal aanwezige pers…

Juffrouw Julie – of de dood van een Maltezer – is een bewerking naar August Strinberg’s “Miss Julie” (Freule Julie),  Hans Ligtvoet heeft speciaal voor Mémoire Perdue een nieuwe versie geschreven en dit theaterstuk betekent tevens het regiedebuut voor Hans.

Auteur: Hans Ligtvoet, vrij naar Strindberg

Regie: Hans Ligtvoet

Cast: Emelien Raats, Nick Delafontaine en Anouk Lambrechts

Speeldata: 5,6,7,12,13,14 september om 20u30 /
​8 & 15 september om 15u
Locatie: Kleine Fakkel (Fakkeltheater),
​Hoogstraat 12, 2000 Antwerpen

Meer info en tickets: http://www.memoireperdue.be