Heerlijke komedie ‘Viva Minerva’ in het Noordteater vanaf 7 september!

on

Het Noordteater in Antwerpen brengt de komedie ‘Viva Minerva’ van Jeroen Maes en dit vanaf 7 september tot en met 5 oktober 2019.

In deze heerlijke nostalgische komedie dompelt Het Noordteater je onder in de wereld van ‘Radio Minerva’, de grootste vrije radio van ‘t Stad.

noord2We maken kennis met de presentatoren en hun entourage. Zo is er de Sinatra-fan ‘Richard Tielemans’ die zijn programma ‘For Ever Green’ wel heel serieus neemt. We maken ook kennis met ‘Eddy de Keyser’, presentator van het verzoekprogramma ‘Bel me, Schrijf me’ (met aan de telefoon zijn bazige vrouw Nicole). Dan hebben we ook nog Mon, de directeur van de radio, die alles in goede banen tracht te leiden, maar hierbij vaak de bal misslaat. Ivette, koffiedame van dienst (en met presentator-ambities), kruidt het geheel met een babbelzieke saus.

Deze vrolijke bende krijgt gezelschap van een jonge knappe stagiaire journalistiek. Zij komt een tijdje het reilen en zeilen volgen bij de radio, met als uiteindelijke bedoeling een groot artikel in de Gazet.  Ze verovert meteen de harten van de heren en zet Minerva danig op zijn kop. De dames zijn minder enthousiast, zeker als Valerie met het idee komt om ook ‘hippere’ muziek te draaien, om zo een jonger publiek aan te trekken. Bezwijken de heren of blijven de Evergreens, de oldies en de crooners heer en meester op Radio Minerva?

‘Viva Minerva’ is een fictief verhaal, sterk gebaseerd op het Antwerpse fenomeen Radio Minerva!

Van 7 september tot en met 5 oktober 2019 in het Noordteater in Antwerpen.

Meer info en tickets: http://www.noordteater.be