Landelijke Gilde Sint-Katelijne-Waver-Elzestraat viert 125 jaar met een dubbel feest!

In 1894 ontstond Landelijke Gilde Elzestraat. Nu, in 2019, bestaat de gilde 125 jaar. Dat laat het bestuur van de Landelijke Gilde Elzestraat niet onopgemerkt voorbij gaan. Ze vieren hun 125 jarig bestaan met een ‘dubbel feest’.

Enerzijds is het de traditie om op de eerste zaterdag van augustus de vertrouwde Elzestraat Midzomert te organiseren en dit op de gekende locatie in de Walemstraat. De jaarlijkse barbecue, gevolgd met optredens van enkele muzikale kleppers, heeft dit jaar een groot hart voor het goed doel. Dit jaar schenken ze vijf euro per betalende deelnemer aan onze barbecue voor ‘Elzestraat Wandelt tegen Kanker’.

lan4

Een maand later pakt het bestuur uit met een heus feestweekend. Op vrijdag starten ze met een ware COMEDY PARADE tijdens De Gilde Lacht. Zaterdag zetten ze De Gilde Feest in gang met een heuse vedettenparade. Zondag wordt er afgesloten met een Eucharistieviering en een Academische zitting tijdens De Gilde Viert.

Het volledige programma:

ELZESTRAAT MIDZOMERT op 3 augustus 2019

 • Vanaf 15u30 Feestelijke Barbecue in de Walemstraat 143 (autoparking langs Keizerstraat)
 • 19u00 Optreden van Elzestraatse Line Dance Groep
 • 20u30 Optreden van Sam Gooris
 • 21u00 Optreden van Bar Clochard
 • Afterparty met DJ

FEESTWEEKEND 125-JARIG bestaan 20-21-22 september 2019

 • Vrijdag 20 september : DE GILDE LACHT met om 20u30 COMEDY PARADE met MC Christophe Stienlet , Pieter Hens en WILLIAM BOEVA
 • Zaterdag 21 september : DE GILDE FEEST met om 20u00 Optredens met onder meer : Torsten, Johan Veugelers, Lindsay, Dennie Damaro, Garry Hagger, Swoop en De Romeo’s.
 • Zondag 22 september : DE GILDE VIERT
  • 13u00 : Eucharistieviering in de parochiekerk Sint-Augustinus
  • 14u00 : Academische zitting met receptie in Ons Parochiehuis

 JAKKESOEK: – het biertje als eerbetoon aan de eerste voorzitter

lan3Om samen te klinken op het jubileum (en hopelijk nog 125 extra jaren), hebben de organisatoren met JAKKESOEK een eigen biertje op de markt gebracht JAKKESOEK is een volmoutbier van hoge gisting, gebrouwen met natuurlijke producten: water, mout (gerst, tarwe, haver, maïs) en hop. Een blonde tripel van 7,5% Vol.

ELZESTRAAT WANDELT TEGEN KANKER (NIEUW !!)

Landelijke Gilde Elzestraat steunt ook het goede doel. Per deelnemer aan de barbecue op 3 augustus schenken ze een bedrag van 5 euro aan ‘Elzestraat Wandelt Tegen Kanker”.

Het Elzestraat Wandelt Tegen Kanker-team vertelt: “Iedereen kent wel iemand met kanker. Ook wij. Maar dat betekent niet dat we er niets aan kunnen doen. Samen met jou willen we Kom Op Tegen Kanker steunen. Omdat zij elke dag weer werken aan het bestrijden, verzachten en vermijden van kanker.

Daarom willen we samen wandelen voor het goede doel. Een frisse herfstwandeling met de hele Elzestraat. Met mensen uit de omgeving die mee willen doen. Met iedereen die op die manier wil opkomen tegen kanker. Daar willen wij voor gaan.

Na twee eerdere edities, in 2016 en 2018, zorgen we er dit jaar opnieuw voor dat iedereen de benen kan strekken. Op 17 november 2019 starten we in de parochiezaal Elzestraat en ontdekken we de wondere natuur die ons omringt. Onderweg en na afloop kan je genieten van een verse kom soep, glühwein, jenever, croques, zelfgemaakte cake en andere versnaperingen.

Voor de kinderen is er een springkasteel aan het startpunt. Een geslaagde wandeling is voor ons een dag met veel warmte en gebabbel, een fris hoofd en tevreden wandelaars. Maar écht slagen kunnen we enkel als jij ook meedoet. We kijken ernaar uit je daar te ontmoeten.”

Praktische info

Contactadressen:

Indien u meer informatie wenst te bekomen kan u ons via onderstaande adressen het eenvoudigst contacteren:

 • Jan Liekens – 0474 22 10 84 – j.liekens@pandora.be
 • Bert De Keyser – 0494 13 65 52 – bert.de.keyser1@telenet.be
 • Ronny Kerckhofs – 0476 65 19 04 – ronnykerckhofs@telenet.be

Website: http://sint-katelijne-waver-elzestraat.landelijkegilden.be/
Facebookpagina: https://www.facebook.com/lgelzestraat/
Instagram: https://www.instagram.com/gildeelzestraat