‘‘t Strand van Sint-Anneke’ bevindt zich deze zomer in het Fakkeltheater!

on

Deze zomer brengt producent Het Achterland met ‘t Strand van Sint-Anneke opnieuw een heerlijke zomerse komedie in het Fakkeltheater in Antwerpen. Na ‘Viva Minerva’, ‘Café Beveren’ en ‘De Sinksenfoor’ is ook deze productie, geschreven en geregisseerd door Jeroen Maes, een schot in de roos. Zondag 30 juni 2019 ging deze komedie in première en waren er al ruim 4000 tickets de deur uit. Van een succes gesproken!

sized_unnamed (2)

Het verhaal gaat over een hechte vriendenkring die we in de zomer elke dag op ‘De Plage’ terugvinden. Zo is er de strenge, autoritaire Armand (Peter Van De Velde) die bij wijze van de spreken de zandkorrels zou tellen om te zien of er evenveel liggen als de dag voordien.

sized_unnamed

Er is zijn joviale vrouw Louise (Myriam Bronzwaar) die met alles wat leeft een praatje slaat. We hebben de flamboyante kapper Maurice (Luc Caals) op het randje van pensioen, maar die nog vol vuur en al wapperend met de handen het ganse Strand kan entertainen. Simonne (Janine Bischops) is ‘het moeke’ van de groep, genieten van haar oude dag zit er niet meteen in, ze heeft namelijk haar handen vol met haar rebelse kleinzoon Tobias (Kenny Verelst). 

sized_unnamed (3)

Deze olijke bende krijgt plots het bezoek van een nobele onbekende Limburger (Henny Seroeyen), hij wordt al snel ‘de bink’ genoemd, wat hij te danken heeft aan zijn imposant lichaam. Maar hij is niet erg spraakzaam, het blijft een mysterie wat hij komt doen op Sint-Anneke. 

Ook is er opschudding als Esra (Nayat Sari), een jonge dame met Turkse roots een stukje van hun strand inpalmt, dit leidt tot gezonde interesse bij sommigen maar tot hevig gefrons en gemok bij anderen en dan vooral bij Armand, die ziet zijn territorium bedreigd. 

sized_unnamed (1)

Wat ze komen doen en vooral wie er in slaagt hun aandacht te trekken komt u langzamerhand te weten. Eén ding is zeker, het leven van onze habitués wordt serieus door elkaar geschud!

‘t Strand van Sint-Anneke is een opnieuw een uitstekende, ontspannende komedie, over een plaats in Antwerpen. Auteur en regisseur Jeroen Maes trok deze keer naar ‘de plage’ en schreef er een komedie over, zo uit het leven gegrepen.

Hij kon rekenen op een sterke cast, met de anciens Janine Bischops, Peter Van de Velde, Luc Caals, en Myriam Bronzwaar, aangevuld met de jonge garde bestaande uit Kenny Verelst, Nayat Sari, en Henny Seroeyen. Zij zorgen ervoor dat u een ontspannende avond of namiddag beleefd in het Fakkeltheater. 

Nayat Sari was voor ons dé ontdekking van de avond. Niet alleen omwille van haar acteerprestaties, ook vocaal staat ze haar mannetje. ‘t Strand van Sint-Anneke speelt nog tot en met 18 augustus 2019, overtuig uzelf en boek snel uw tickets!

‘T STRAND VAN SINT-ANNEKE  is een productie van vzw Het Achterland

www.hetachterland.be

Script & Regie: Jeroen Maes

Cast : Janine Bischops, Peter Van de Velde, Luc Caals, Myriam Bronzwaar, Kenny Verelst, Nayat Sari, en Henny Seroeyen.

‘T STRAND VAN SINT-ANNEKE speelt nog tot 18 augustus 2019 op vrijdag, zaterdag om 20u30 en zondag om 15u00 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.(Rode Zaal) in Antwerpen.

TICKETS op www.fakkeltheater.be of via 070 246 036