Josefien Derijcke en Chaya Van Mol spelen beiden de hoofdrol in ‘Annie, de Musical’ !

on

Tomorrow! Tomorrow! Meer bepaald van 14 tot en met 17 november 2019 brengt Music Hall in Kursaal Oostende de avonturen van het dappere weesmeisje Annie op de planken. Daarna gaat de Vlaamse versie van deze gekoesterde Broadway-klassieker voor jong en oud naar Capitole Gent (20 – 24 november 2019) en Stadsschouwburg Antwerpen (18 februari – 1 maart 2020).

Geen ‘Annie, de Musical’ zonder Annie natuurlijk en dus werd er op zoek gegaan naar jong talent om deze prachtige rol in te vullen, talent dat op die manier in de voetsporen zal treden van o.a. Laura Tesoro (2008-2009), Pommelien Thijs (Caro in de populaire Ketnet-serie #LikeMe, 2012-2013) en Deborah de Ridder (1992 – 1993), die in eerdere musicalversies in de huid van het roodharige weesmeisje mochten kruipen.

sized_sized_DSC00080

Maandag 1 juli 2019 werden Josefien Derijcke (12 jaar – Kalmthout) en Chaya Van Mol (12 jaar – Ittre) voorgesteld als de nieuwe Annie. Zij zullen afwisselend de rol van Annie zullen vertolken. De meisjes hebben, ondanks hun jonge leeftijd, al heel wat ervaring.

Zo zong Josefien Derijcke in juni 2015 mee in het kinderkoor van ‘Colors of the world’ in Vorst Nationaal o.l.v. Hans Primuz. Werd ze topfinaliste in The Voice Kids (seizoen 2, 2015) bij team Natalia. Verder zong ze bij de ‘Glitterparty’s’ in Hoogstraten twee keer in het voorprogramma van K3, en in 2017 zong ze mee in het kinderkoortje (drie kindjes) bij de opnames van de liedjes voor het Ketnet-programma ‘Kaatjes Kameraadjes’. 

sized_sized_DSC00078

Tevens was ze kind-figurant bij de voorstellingen van ‘Aïda’ (Music Hall) in Stadsschouwburg Antwerpen en Vorst Nationaal (2017), zong/acteerde ze voor een reclamespotje van Proximus ‘Tomorrow’ uit ‘Annie’

In december 2018/januari 2019 zong ze mee in ‘Scrooge, de musical’ van Music Hall in het kinderkoor/ensemble. Ze vertolkte er ook de rol in van de zus van Tiny Tim.  En tenslotte maakte ze in februari 2019 deel uit van het kinderkoor in ‘The Best of Musicals’ (Music Hall). Voor Josefien is de rol van ‘Annie’ meteen haar eerste hoofdrol in een professionele musicalproductie.

Chaya Van Mol deed tijdens het voorbije seizoen van ‘The Voice kids’ mee aan de Blind Auditions. Hoewel ze het net niet haalde, kijkt ze terecht tevreden en met trots terug op die ervaring. En in december 2018 schitterde ze in het kinderkoor van de grootse opera ‘La Bohème’ in Vorst Nationaal.

sized_sized_DSC00076

Chaya maakte een enorme indruk tijdens de audities voor ‘Annie’ en krijgt, ondanks haar beperkte ervaring, voluit de kans van Music Hall met deze eerste en meteen tot de verbeelding sprekende hoofdrol.

Meer info over Annie, de Musical op https://musichall.be/