Gloednieuw theatergezelschap Het Farcetheater brengt komedie met Peter Van Asbroeck in de hoofdrol!

on

Donderdag 27 juni 2019 werd in Gent ‘Het Farcetheater’ voorgesteld aan de pers. Het Farcetheater is een gloednieuw, professioneel en ongesubsidieerd theatergezelschap dat vanaf volgend theaterseizoen komedies in Gent zal spelen. En er zal gelachen worden in Gent, Het Farcetheater hanteert niet voor niets de slogan ‘En tes veur te lachen!’. Starten doen ze met één theaterproductie per seizoen en voor het komende theaterseizoen is dat de komedie ‘Harrie let op de kleintjes’.

Harrie let op de kleintjes

Vanaf februari 2020 speelt het theatergezelschap in Theater Scala in Gent de knotsgekke komedie ‘Harrie let op de kleintjes’, een knotsgekke komedie van Jon Van Eerd. De nieuwe Nederlandse koning van de klucht trok er volle zalen mee in Nederland. Dit is nu de Vlaamse première in primeur!

sized_sized_DSC_0392

Naast Peter Van Asbroeck (Komen Eten, Thuis, Zone Stad…) spelen ook Christel Domen (Lili & Marleen, Thuis, Familie…), Chris Van Espen (Tegen De Sterren Op, En toen kwam ons ma binnen…), Jamie-Lee Six (D5R, Ketnet, TAGMAG…), Anton Cogen (Mega Mindy, De Smurfen, Lolly Lolbroek…) en Anthony Van Caeneghem (Theater- & Filminstituut Brouns, International Filem’on Festival, Theater Op Het Water…) mee in deze hilarische klucht. De regie is in handen van Eric Meirhaeghe.

 

Het verhaal

Harrie Vermeulen (Peter Van Asbroeck) moet tegen wil en dank babysitten op de baby’s van vrienden. Zijn vrouw Inez (Christel Domen) moet daarenboven dringend weg naar een feest van de generaal. Gevangen tussen beertjes en kleertjes, broekjes en doekjes, papjes en lapjes maakt hij er een enorme puinhoop van.

 

Wanneer zijn vriend Sam (Chris Van Espen) aan de deur staat, besluit hij ook nog eens om mee te gaan naar een Star Wars-ruilbeurs. Harrie belt daarom in allerijl zijn nichtje (Jamie-Lee Six) op om te babysitten, maar die blijkt nog in Parijs te zitten. Toch besluiten ze te gaan.

 

Weer thuisgekomen zijn de baby’s verdwenen. En dan komen een jonge, ambitieuze inspecteur (Anthony Van Caeneghem) en diens commissaris (Anton Cogen) op de proppen. Zo volgen de problemen zich alleen maar op…

Meer info en tickets: https://farcetheater.be/

sized_sized_DSC_0406