Cast zomerkomedie ’t Strand van Sint-Anneke voorgesteld op de Antwerpse Linkeroever

on

Dinsdag 28 mei 2019 werd de cast van ‘T STRAND VAN SINT-ANNEKE, een productie van Het Achterland,voorgesteld in Club Cabane op de Antwerpse Linkeroever.

Regisseur Jeroen Maes stelde er in de strandtent zijn personages voor aan de pers. De zon was jammer genoeg niet aanwezig, gelukkig was ze te vinden in het vrolijke humeur van de cast.

De cast van ‘T STRAND VAN SINT-ANNEKE bestaat uit Peter Van De Velde, Janine Bischops, Luc Caals, Myriam Bronzwaar, Kenny Verelst, Nayat Sari en Henny Seroeyen.

sized_sized_DSC_0908

Het verhaal

In ‘T STRAND VAN SINT-ANNEKE maken we kennis met een hechte vriendenkring die we in de zomer elke dag op ‘De Plage’ terugvinden. Zo is er de strenge, autoritaire Armand die bij wijze van de spreken de zandkorrels zou tellen om te zien of er evenveel liggen als de dag voordien. Er is zijn joviale vrouw Louise (‘Wiske’) die met alles wat leeft een praatje slaat. We hebben de flamboyante kapper Maurice op het randje van pensioen, maar die nog vol vuur en al wapperend met de handen het ganse Strand kan entertainen.

sized_sized_DSC_0951Simonne is ‘het moeke’ van de groep, genieten van haar oude dag zit er niet meteen in, ze heeft namelijk haar handen vol met haar rebelse kleinzoon Tobias. Deze olijke bende krijgt plots het bezoek van een nobele onbekende, hij wordt al snel ‘de bink’ genoemd, wat hij te danken heeft aan zijn imposant lichaam. Maar hij is niet erg spraakzaam, het blijft een mysterie wat hij komt doen op Sint-Anneke.

sized_sized_DSC_0941

Ook is er opschudding als Esra, een jonge dame met Turkse roots een stukje van hun strand inpalmt, dit leidt tot gezonde interesse bij sommigen maar tot hevig gefrons en gemok bij anderen (vooral Armand ziet zijn territorium bedreigd) . Wat ze komen doen en vooral wie er in slaagt hun aandacht te trekken komt u langzamerhand te weten. Eén ding is zeker, het leven van onze habitués wordt serieus door elkaar geschud!

‘T STRAND VAN SINT-ANNEKE staat vanaf 28 juni tot en met 18 augustus op de affiche van de Rode Zaal van het Fakkeltheater te Antwerpen.

sized_sized_DSC_0936