Ruud en Nicole serveren ‘Tomatte Cravatte’ in het echt Antwaarps teater!

Op 25 mei 2019 ging ‘Tomatte Cravatte’ in première in de theaterzaal van het ‘echt Antwaarps teater’. Het is ook meteen de allerlaatste productie die er zal gespeeld worden. Het gezelschap van Ruud De Ridder en Nicole Laurent zal vanaf seizoen 2019-2020 haar komedies brengen in de Arenbergschouwburg, 200 meter verder in dezelfde straat, daar waar de bekende theatergroep in 1981 van start ging. De cirkel is na 38 jaar dus rond.

sized_DSC_0629

In 1987 opende het EAT haar eigen theaterzaal en nu, 32 jaar later, brengen ze hun laatste blijspel in deze eigen zaal. Liefhebbers van de ongecompliceerde lach die nooit eerder in deze zaal zijn komen kijken, hebben dus een allerlaatste kans om de wel heel speciale sfeer van deze tempel van de lach op te snuiven!

sized_DSC_0805

Het verhaal speelt zich af in een restaurant dat geopend wordt door twee onervaren mensen. Robert (Ruud de Ridder) is al jaren bedrijvig in de horeca, maar steeds als werknemer. De mogelijkheid doet zich plots voor om een restaurant dat totaal aan de grond zat, over te nemen. Robert ziet zijn grote droom werkelijkheid worden en overtuigt zijn vrouw Marina (Nicole Laurent) om samen met hem het restaurant te runnen.

sized_DSC_0971

Marina, van beroep kapster, kent niks van horeca af, maar … ze is van goede wil en met wat raad van Robert moet dat wel lukken. Bovendien is ze zeer sociaal en kan ze heel goed met uiteenlopende klanten om. Dat serveuse niet hetzelfde is als coiffeuse zal ze wel heel snel ondervinden…

sized_DSC_1140

Met Babette (Anke De Ridder) en Philip (Tom Dingenen) komen de eerste klanten binnen. Marina heeft meteen haar handen vol met deze klanten, vooral Babette kan moeilijk keuzes maken. Niet veel later komen Vera (Ann De Winne) en haar jongere minnaar Hugo (Nick Delafontaine) restaurant Tomatte Cravatte binnen. Zij hoopten op een rustig avondje, maar dat loopt anders af voor de twee verliefden. En wanneer Jos (Ludo De Wit) besluit om het nieuwe restaurant te bezoeken, is vooral Marina in alle staten..

sized_DSC_1356

‘Tomatte Cravatte’ is het 145ste blijspel van Ruud De Ridder. En net zoals de voorgaande komedies is ‘Tomatte Cravatte’ een heerlijk blijspel,  het is echt genieten vanaf het aperitief tot en met het dessert!  

 

 

Het echt Antwaarps teater staat al 38 jaar garant voor een gezellige avond of namiddag waar de lach centraal staat. Dat zal zo ook zijn wanneer zij verhuizen naar de Arenbergschouwburg. Hun eerste productie ‘Een Nieuwjaarskind van ne vriend’ is te zien vanaf 9 tot en met 19 januari 2020 in de Arenbergschouwburg. Reserveren kan al via tel. 03 231 64 64 of online www.echtantwaarpsteater.be

sized_DSC_0981

Tomatte Cravatte

Blijspel van Ruud De Ridder

met Ruud De Ridder, Nicole Laurent, Anke De Ridder, Nick Delafontaine, Ann De Winne, Tom Dingenen en Ludo De Wit

Nog tot en met 21 juni 2019 in het echt Antwaarps teater

http://www.echtantwaarpsteater.be

Foto’s: Ann Minnen