Minutenlange staande ovatie voor cast musical ‘Sweeney Todd’

Met vzw Pateeke o.l.v. Glenn Desmedt is er een nieuw muziektheatercollectief opgericht dat de ambitie heeft om repertoirestukken op een kwaliteitsvolle manier op de planken brengen. Hun eerste productie ‘Sweeney Todd’ is alvast een schot in de roos en zorgt steevast voor uitverkochte zalen in Antwerpen.

sized_scenefotoD31_1545

‘Sweeney Todd: de wraakzuchtige barbier van Fleet Street’ voor het eerst in Vlaanderen te zien!

‘Sweeney Todd’, een van de beste musicals van Stephen Sondheim, is gebaseerd op een toneelstuk uit 1973 door Christopher Bond over de legendarische Sweeney Todd, een bloeddorstig personage dat al sinds de 19e eeuw opduikt in Britse verhalen en nog steeds bijzonder populair is bij film- en theatermakers. Deze musical wordt door vzw Pateeke voor het eerst in Vlaanderen gebracht en de cast bestaat uit o.a. Hans Peter Janssens, An Lauwereins, Charlotte Campion,  Steven Roox en Deborah De Ridder. Roel Lauwers is de regisseur van deze fantastische musical.

sized_scenefoto

Het verhaal gaat over barbier Benjamin Barker, die na jarenlange dwangarbeid in de koloniën terug in Londen aankomt. Barker wil wraak nemen op de corrupte rechter Turpin, die hem ten onrechte veroordeelde om vervolgens zijn vrouw in te pikken. Een halfgekke bedelares denkt Barker te herkennen, maar hij stoot haar ruw van zich af.

Hij ontmoet Mrs. Lovett, die de slechtste pasteien van Londen maakt en wanhopig probeert de touwtjes aan elkaar te knopen. Barker zet op de verdieping boven haar pie shop opnieuw zijn kapperszaak op, onder de naam Sweeney Todd. Van daaruit plant hij zijn wraak….

sized_scenefoto D31_1708

De musical ‘Sweeney Todd’ is een pareltje met fantastische acteurs en met muziek gebracht door een live band o.l.v. Pol Vanfleteren. Hans Peter Janssens en An Lauwereins schitteren als Sweeney Todd en Mrs. Lovett. Zij voeren de sterrencast aan en bezorgen het publiek meermaals kippenvelmomenten.

sized_scenefotoDSC_6425

Steven Roox speelt op overtuigende wijze de rol van Anthony Hope, de zeeman die met Sweeney Todd heeft gevaren en die verliefd is op Johanna (glansrol vertolkt door Charlotte Campion). Wim Van den Driessche is de corrupte rechter Turpin, die de wet, samen met zijn rechterhand Bamford (Steve De Schepper), dicteert in Londen.

Deborah De Ridder is intussen mama geworden en staat al terug op de planken. Zij is bijna onherkenbaar als de halfgekke bedelares. En tenslotte zijn er nog de zwendelaar Adolfo Pirelli (Glenn Desmedt) en zijn achterlijke slaafje Tobias (Bart Aerts). De ene ontsnapt niet aan het scheermes van Sweeney, de andere wordt hulpje bij Mrs. Lovett. Stuk voor stuk sterke acteerprestaties van de hoofdcast, die bijgestaan worden door een zevenkoppige ensemble cast.

sized_scenefotoDSC_5999

Na afloop mocht de cast een minutenlange staande ovatie in ontvangst nemen. ‘Sweeney Todd’ is een absolute must-see, het is werkelijk een fantastische ervaring om deze musical mee te maken. Ook het prachtige decor is zeker vermeldenswaardig.

‘Sweeney Todd’ speelt nog tot en met zondag 19 mei 2019 in het Fakkeltheater in Antwerpen. Er zijn enkel nog tickets beschikbaar voor de voorstelling van zaterdag 18 mei om 15.00 uur.

sized_scenefotoD31_1618

SWEENEY TODD is een productie van vzw Pateeke & Charpentier  

Muziek: Stephen Sondheim

Vertaling: Koen Van Dijk

Decor en kostuums: Marnik Baert

Regie: Roel Lauwens

Hoofdcast: Hans Peter Janssens, An Lauwereins, Deborah De Ridder, Wim Van den Driessche, Steven Roox, Steve De Schepper, Glenn Desmedt, Charlotte Campion en Bart Aerts

Cast ensemble: Elke Buyle, Floris Devooght, Ildiko Van Dyck, Rudi Giron, Anne-Lies Keymeulen, Sanne Vleugels en Jervin Weckx

Live band o.l.v. Pol Vanfleteren

Locatie: Rode Zaal Fakkeltheater Antwerpen – Hoogstraat 12

Nog tot en met 19 mei 2019. Er zijn enkel nog tickets beschikbaar voor zaterdag 18 mei om 15.00 uur.

TICKETS: www.fakkeltheater.be – T 070/24.60.36

www.sweeneytodd.be

Foto’s: vzw Pateeke