Het echt Antwaarps teater brengt allerlaatste blijspel in eigen huis!

on

Op 25 mei gaat “Tomatte Cravatte” in première in de theaterzaal van het ‘echt Antwaarps teater’. Het is ook meteen de allerlaatste productie die er zal gespeeld worden. Deze gezellige theaterzaal verdwijnt binnenkort !

Het gezelschap van Ruud De Ridder en Nicole Laurent zal vanaf seizoen 2019-2020 haar komedies brengen in de Arenbergschouwburg, waar de bekende theatergroep in 1981 van start ging. De cirkel is na 38 jaar dus rond.

sized_eat2

In 1987 opende het EAT haar eigen theaterzaal en nu, 32 jaar later, brengen ze hun laatste blijspel in deze eigen zaal. Liefhebbers van de ongecompliceerde lach die nooit eerder in deze zaal zijn komen kijken, hebben dus een allerlaatste kans om de wel heel speciale sfeer van deze tempel van de lach op te snuiven!

Tomatte Cravatte is het 145ste blijspel van Ruud De Ridder. Het speelt zich af in een restaurant dat geopend wordt door onervaren mensen.

sized_IMG_0386

Robert is al jaren bedrijvig in de horeca, maar steeds als werknemer. De mogelijkheid doet zich plots voor om een restaurant dat totaal aan de grond zat, over te nemen. Robert ziet zijn grote droom werkelijkheid worden en overtuigt zijn vrouw Marina om samen met hem het restaurant te runnen.

Marina, van beroep kapster, kent niks van horeca af, maar … ze is van goede wil en met wat raad van Robert moet dat wel lukken. Bovendien is ze zeer sociaal en kan ze heel goed met uiteenlopende klanten om. Dat serveuse niet hetzelfde is als coiffeuse zal ze wel heel snel ondervinden. Op de avond van de opening hebben ze echter geen enkele reservering.

Wordt het hele idee een ramp of wordt deze avond een ‘binnenloper-avond’ ???

Tomatte Cravatte

Blijspel van Ruud De Ridder

met Ruud De Ridder, Nicole Laurent, Anke De Ridder, Nick Delafontaine, Ann De Winne, Tom Dingenen en Ludo De Wit

Speelt van 25 mei t/m 21 juni 2019

http://www.echtantwaarpsteater.be

Foto’s: EAT