N-VA-kopstuk vermoord tijdens politiek debat!

Toneelgroep Sous-Fleurs speelt ‘Schaakmat’, haar laatste productie van dit seizoen,  in Zaal Bart in Merksem. Dit is tevens het laatste theaterstuk dat de toneelgroep speelt in deze zaal. Vanaf september worden de theaterstukken gespeeld in Zaal Familia in Deurne.

‘Schaakmat’ speelt zich af in de opnamestudio van de commerciële televisiezender TV10. Hier wordt het televisiedebat met de vijf politieke kopstukken van de belangrijkste partijen live uitgezonden. Opnameleider Petra Vercammen (Shana Peeraerts) moet alles in goede banen leiden en is een zenuwinzinking nabij. Moderator van dienst is Dieter Smets (Wies Geerts).

sized_2(001)

De politieke kopstukken zijn: voor de CD&V Hedwig Teuteleer (Glenn Verbeke), voor Open VLD Lien Meuleman (Jessica Vervecken), het kopstuk van de Groenen is Geertrui Vanderzonnen (Sonja Van Tichelen), SP.A heeft met Geneviève Deltour-D’assoignon (Iris Peters) een van oorsprong Waalse politica die amper Nederlands praat en dan is er nog Danny Debaere (Jeroen Cornille), de kopman van de N-VA, volgens de peilingen de grootste partij.

sized_6

Het debat verloopt zoals gebruikelijk, politici zijn het niet eens met elkaar en proberen elkaar de loef af te steken. Een klassiek debat zoals we dat kennen in aanloop naar de verkiezingen.

 

Wanneer de opnames worden stilgelegd voor de commerciële break, verlaten de kandidaten de studio één voor één. Danny Debaere is echter zijn GSM vergeten en komt die nog vlug even ophalen. Op dat moment valt er een schot en ligt Debaere dood in de opnamestudio…

sized_4(001)

Wie heeft de moord op zijn geweten? Zijn er politieke motieven? Zitten de Groenen, de Sossen of de Tsjeven achter deze moord? Of is Danny vermoord voor een andere reden?En hoe kon de moordenaar ongemerkt toeslaan, voor het oog van meer dan een miljoen kijkers?

Rechercheur Bavo Haezevoet (Kevin Verbeke) ondervraagt alle verdachten en komt tot de conclusie dat iedereen wel een reden heeft om Danny Debaere te vermoorden. Via flashbacks in de loge komen we meer te weten over de vermoedelijke dader…

 

‘Schaakmat’ is de 16de komische thriller van Wies Geerts voor het theatergezelschap Sous-Fleurs. Deze keer is het een politiek getinte thriller, voorzien van de nodige humor en met een zeer verrassend slot. Wil je weten wie Danny Debaere vermoord heeft? Dat kan nog op 10 en 11 mei in Zaal Bart in Merksem. Er zijn nog slechts enkele tickets beschikbaar, snel zijn is de boodschap!

sized_1(001)

SCHAAKMAT

Auteur en regisseur: Wies Geerts

Cast: Glenn Verbeke, Wies Geerts, Jessica Vervecken, Kevin Verbeke, Sonja Van Tichelen, Jeroen Cornille, Shana Peeraerts en Iris Peters

Nog tot en met 11 mei 2019 in Zaal Bart

Sint Bartholomeusstraat 9 in Merksem

www.sous-fleurs.be

sized_7