Stijn Van Haecke en Jan Roos brengen opnieuw ‘Stones in his Pockets’ in het Fakkeltheater

on

Stijn Van Haecke en Jan Roos creëerden in 2014 de eerste Vlaamse versie van het internationaal bejubbelde “Stones in his Pockets”. Nu 5 jaar later spelen ze na aanhoudende vraag van het publiek nog eens deze geweldige rollercoaster. Want dat is het zeker; de twee acteurs spelen meer dan 15 personages in 5 verschillende dialecten!

stones-banner-website

Het verhaal

Het Antwerpse polderdorp Berendrecht wordt overspoeld door een grote Hollywoodfilmcrew voor de opnames van de Amerikaans-Vlaamse boerenfilm “Het Beleg van Berendrecht”. De grote Hollywood-vedette met Vlaamse roots Carolyne Vandycke-Forbes speelt de hoofdrol! De Nederlander Henk Janssen regisseert.

In het ganse dorp (en ver daarbuiten) staat iedereen te springen om een rolletje te bemachtigen in de nieuwe film. Uiteraard is beroeps-figurant Maurice ook van de partij. Ook Tim en Kristof dingen mee naar eeuwige roem. Zal het hen lukken om ontdekt te worden of tot dicht bij de vedetten te geraken?

aff-stones-web_origSTONES IN POCKETS ging in première in Ierland in 1996. Auteur Marie Jones en haar echtgenoot en regisseur Ian McElhinney bleven verder sleutelen aan het stuk voor het een tweede keer in première ging op het Edinburgh Fringe Festival in 1999.

Daarna speelde de productie in Dublin om dan eindelijk de stap te zetten naar de Londense West End. In Londen liep het in meerdere theaters jaren na elkaar.

STONES IN HIS POCKETS werd overladen met superlatieven en lovende commentaren voor zowel de auteur als de acteurs. Deze productie mocht 2 Olivier Awards in ontvangst nemen en was op Broadway genomineerd voor 3 Tony Awards. Ondertussen werden er al versies gespeeld in meer dan 30 landen en evenveel talen.

STONES IN HIS POCKETS in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater

vrijdag 10 mei 20u30 / zaterdag 11 mei 20u30 / zondag 12 mei 15u00

vrijdag 17 mei 20u30 / zaterdag 18 mei 20u30

Auteur: Marie Jones

Vertaling: Annelies Heijnemans & Stijn Van Haecke

Bewerking: Stijn Van Haecke & Jan Roos

Regie: Tine Vechter

Cast: Stijn Van Haecke & Jan Roos

Tickets

regulier: €21pp

60+: €19pp

groepen vanaf 10 personen: €18pp

Reserveren: www.theaterzeemanshuis.be