Extra voorstelling voor musical ‘Sweeney Todd’

on

SWEENEY TODD speelt van 10 tot en met 19 mei in de Rode Zaal van het Fakkeltheater te Antwerpen

De ticketverkoop voor ‘Sweeney Todd – De Bloedbarbier van Fleet Street’ in het Fakkeltheater loopt als een trein. Er mag alweer een extra voorstelling aangekondigd worden, nl. op zaterdag 18 mei om 15 uur.  “Meteen een bevestiging dat er zeker mogelijkheden zijn om op tour te gaan door Vlaanderen volgend seizoen, het publiek heeft zin in deze repertoire musical van Sondheim”, aldus producent Glenn Desmedt.

Sweeney Todd, een van de beste musicals van Sondheim, is gebaseerd op een toneelstuk uit 1973 door Christopher Bond over de legendarische Sweeney Todd, een bloeddorstig personage dat al sinds de 19e eeuw opduikt in Britse verhalen en nog steeds bijzonder populair is bij film- en theatermakers.

sized_sw3

Producent Glenn Desmedt beaamt: “Onze eersteling is Sweeney Todd, het meesterwerk van Stephen Sondheim, nog niet zo heel lang geleden verfilmd door Tim Burton met Johnny Depp in de titelrol. Onze Sweeney heet Hans Peter Janssens. Onze Lovett An Lauwereins. En dat is nog maar het topje van de ijsberg! Een musical om voor te moorden dus…”

Barbier Benjamin Barker keert na 20 jaar dwangarbeid in de koloniën terug naar Londen. Hij is uit op wraak op de corrupte rechter die hem ten onrechte veroordeelde om vervolgens zijn vrouw in te pikken. Een halfgekke bedelares denkt Barker te herkennen, maar hij stoot haar ruw van zich af.Hij ontmoet Mrs. Lovett, die de slechtste pasteiën van Londen maakt en wanhopig  probeert de touwtjes aan elkaar te knopen. Barker zet op de verdieping boven haar pie shop opnieuw zijn kapperszaak op, onder de naam Sweeney Todd. Van daaruit plant hij zijn wraak…

sized_sw2

WEENEY TODD is een productie van vzw Pateeke & Charpentier  – www.sweeneytodd.be

Muziek: Stephen Sondheim

Vertaling: Koen Van Dijk

Decor en kostuums: Marnik Baert

Regie: Roel Lauwens

ROLVERDELING HOOFDCAST:

HansPeter Janssens – Sweeney Todd

An Lauwereins – Mrs. Lovett

Deborah De Ridder – Bedelares

Wim Van den Driessche – Rechter Turpin

Steven Roox – Anthony Hope

Steve De Schepper – Bode Bamford

Glenn Desmedt – Adolfo Pirelli

Charlotte Campion – Johanna

Bart Aerts – Tobias Ragg
CAST ENSEMBLE:

Elke Buyle, Floris Devooght, Ildiko Van Dyck, Rudi Giron, Anne-Lies Keymeulen, Sanne Vleugels en Jervin Weckx
Live band o.l.v. Pol Vanfleteren

Locatie: Rode Zaal Fakkeltheater Antwerpen – Hoogstraat 12

Data: van 10 mei tot en met 19 mei 2019
TICKETS: www.fakkeltheater.be – T 070/24.60.36

sized_pateke1