Producent Deep Bridge stelt volledig Vlaamse cast voor van de hitmusical ‘MAMMA MIA!’

on

Dinsdag 23 april 2019 stelde producent Deep Bridge de volledig Vlaamse cast voor van de hitmusical ‘MAMMA MIA!’ Na de eerder aangekondigde namen van Ann Van den Broeck, Tinne Oltmans en Evi Hanssen, is de cast nu volledig met volgende topacteurs: Michiel De Meyer, Jeroen van Dyck, Johan Terryn, Ilse La Monaca, Helle Vanderheyden, Shana Pieters, Matthew Michel en Kenny Verelst. En ook regisseur Stany Crets zal een rol voor zijn rekening nemen. De internationale musicalsensatie verovert Vlaanderen vanaf februari 2020.

sized_SHG_MM PersCO 01

De cast

Donna zal zoals eerder aangekondigd gespeeld worden door Ann Van den Broeck. Haar dochter Sophie wordt vertolkt door Tinne Oltmans. Evi Hanssen werd reeds aangekondigd als Tanya, één van de jeugdvriendinnen van Donna en nu is ook de derde vriendin bekend: Ilse La Monaca zal Rosie spelen. De vriendinnen en bruidsmeisjes van Sophie zullen vormgegeven worden door Helle Vanderheyden (Ellie + Alternate Sophie) en Shana Pieters (Lisa).

Uiteraard zijn er ook enkele sterke mannen opgetrommeld om tegengewicht te bieden voor al dat vrouwelijk geweld: Michiel De Meyer (Sky) zal de verloofde van Sophie spelen, bijgestaan door zijn vrienden Matthew Michel (Eddie) en Kenny Verelst (Pepper). De drie mogelijke vaders van Sophie worden gespeeld door Jeroen van Dyck, Johan Terryn en … niemand minder dan regisseur Stany Crets. Wie welke rol voor zich neemt, is nog een verrassing.

De strakke groepsdansen en heldere zangpartijen worden gebracht door het ensemble, bestaande uit Laurenz Hoorelbeke, Jasmine Jaspers, Kars Huijink, Yannick Dijck, Jervin Weckx, Sven Tummeleer, Oonagh Jacobs, Barbara De Winter, Joke Van Robbroeck, Marije Van Sonsbeek, Sarah Goethals en Samantha De Water.

De regie en vertaling is in handen van Stany Crets die een volledig nieuwe versie maakt met het grootste respect voor het origineel en in nauwe samenwerking met de licentiegevers. Ad van Dijk maakt de arrangementen en Laurent Flament zorgt voor een flitsende choreografie.

Kortom: een dreamteam dat ervoor zorgt dat zelfs de grootste pessimist na de show weer neuriënd naar huis gaat.

‘MAMMA MIA!’ wordt in Vlaanderen geproduceerd door Deep Bridge in de Vlaamse taal, met toestemming van Music Theatre International (Europe) en Auteursbureau ALMO. De voorstelling wordt een volledig nieuwe versie die uiteraard met het grootste respect voor het origineel en in nauwe samenwerking met de licentiegevers zal worden gemaakt.

De voorstelling gaat op 7 maart 2020 in première in Stadsschouwburg Antwerpen. Tickets te koop via www.deepbridge.be en www.teleticketservice.be

Foto’s: © *2019 *Deep Bridge*, All rights reserved.

sized_SHG_MM PersCO 02