Geslaagde première ‘Dubbeldate’ in het Multatulitheater in Antwerpen

on

Zaterdag 20 april 2019 ging in het Multatulitheater in Antwerpen ‘Dubbeldate’ in première. Een komedie van Jeroen Maes met Roos Joris, Lieve Raemen, Willy Ngala en René De Cort.

sized_06- MT Bubbeldate 2019-16042019

In ‘Dubbeldate’ maken we kennis met Irène. Sinds haar man haar heeft ingeruild voor een jonger exemplaar heeft ze haar leven over een andere boeg gegooid. Ze denkt dat ze 18 is, kleed zich uitdagend en fladdert graag. Haar dochter Dorethy daarentegen is preuts en zeer klassiek gekleed en is alleen bezig met haar studies.

sized_24- MT Bubbeldate 2019-16042019

Irène is een expert in daten en is altijd op zoek naar een goed stuk mannelijk vlees om uit te proberen. En dan nog liefst een jong exemplaar. Sinds kort is ze lid van Ilikeyouyoulikeme.com en heeft een specialleke in petto. Ze heeft een dubbeldate geregeld, voor haar en haar dochter.

Maar Irène is niet over één nacht ijs gegaan, ze heeft de mannen zorgvuldig gescreend en hun profiel goed gekozen. Dorothy daarentegen is hier niet gelukkig mee. In datingssites gelooft ze niet en met haar studies heeft ze geen tijd voor een relatie. Om van het gezaag van haar moeder verlost te zijn, stemt ze toe voor een dubbeldate, maar ze stelt wel haar voorwaarden.

sized_37- MT Bubbeldate 2019-16042019

Irène moet aan haar dochter beloven dat dit de eerste en de laatste date zal zijn. Voor haarzelf heeft Irène Eddy gekozen, een rondborstige bourgondiër, die alles van daten afweet. Voor haar dochter heeft ze Jan Joris gekozen, een alternatieve vogelkenner. Volgens Irène is hij een kei coole gast voor haar dochter. Een match made in heaven.

90- MT Bubbeldate 2019-16042019

Wanneer het viertal elkaar ontmoeten zit de sfeer al meteen goed. Tot wanneer Irène op de proppen komt om een spelletje te spelen om elkaar beter te leren kennen. Dit loopt niet zoals ze gepland had. Een ding is zeker, tussen het viertal geeft het vonken. Maar zullen de vonken ook overslaan? Het wordt in ieder geval een avond die ze niet snel zullen vergeten..

sized_78- MT Bubbeldate 2019-16042019

‘Dubbeldate’ is gebaseerd op het televisieprogramma Hotter than my daughter, waarin dochters zich schamen over het puberale gedrag en de kledingsstijl van hun moeders.

Roos Joris geeft gestalte aan Irène, ze kleed zich sletterig, haar motto is Yolo en neemt geen blad voor haar mond. Ze zegt regelrecht tegen haar dochter dat haar kleren uit de kringloopwinkel komen en ze spreekt Engels omdat het hip is, jammer genoeg snapt zelf niet dat ze de woorden verkeerd uitspreekt. Dit zorgt voor de nodige lachsalvo’s in de zaal. Dirty Pussy is haar nickname op de datingsite, dat zegt al genoeg over haar.

sized_36- MT Bubbeldate 2019-16042019

Lieven Raemen speelt de rol van de preutse dochter Dorothy, een studente biometrische laboratoriumtechnologie. Ze heeft een date met een vogelkenner, maar heeft in feite een grondige hekel aan vogels.

René De Cort is Eddy alias Hungry Tiger,  een bourgondiër en macho die alles van daten afweet. Hij kijkt uit naar zijn jonge en sexy date. Van hem kan Jan-Joris veel leren als het gaat over vrouwtjes versieren. Maar hoe macho Eddy ook lijkt, hij draagt ook een triest verhaal met zich mee.

Willy Ngala is Jan-Joris, een alternatieve en zenuwachtige jonge man én een vogelkenner. Van Eddy krijgt hij de bijnaam ‘dokter vogel’. Dankzij de weetjes over vogels die hij op het publiek afvuurt, hebben we niet alleen veel bijgeleerd over daten maar ook over vogels en over vloeken.

sized_91- MT Bubbeldate 2019-16042019

De acteurs zijn perfect gecast om de rollen van deze kleurrijke personages neer te zetten en zijn erin geslaagd om de toeschouwers een heerlijke avond te bezorgen. Knap werk van regisseur Tom De Beckker, die van het geheel een goed geoliede machine maakte, de vele lachsalvo’s in de zaal waren het bewijs dat deze productie goed in elkaar zit.

Net als de andere aanwezigen hebben we met de première genoten van een heerlijk avondje lachen. Voor wie een uitstekende komedie wil zien, kunnen we zeker ‘Dubbeldate’ aanraden!

sized_cast

‘Dubbeldate’, nog tot en met 15 juni 2019 in het Multatulitheater

Lange Vlierstraat 5 in Antwerpen

Auteur: Jeroen Maes

Regie: Tom De Beckker

Cast:  Roos Joris, Lieve Raemen, Willy Ngala en René De Cort

Foto’s: Mon Huysmans

Tickets: www.multatulitheater.be