Geslaagde première familiemusical ‘Assepoester’ in Antwerpen

on

Prins Victorian vindt zijn droomprinses in theater Elckerlyc!

Woensdag 10 april 2019 ging ‘Assepoester’ in première, de tweede familiemusical van Deep Bridge. Vorig jaar vond het publiek massaal de weg naar de musical ‘Doornroosje’. Na zo’n succes kon een tweede sprookjesmusical niet uitblijven. En met ‘Assepoester’ scoort Productiehuis Deep Bridge opnieuw!

sized_sized_wendy2

Assepoester is een eeuwenoude klassieker die iedereen kent. Deep Bridge heeft echter het klassieke verhaal in een modern jasje gestoken, met af en toe een twist. Tijdens de première genoten zowel kleine prinsessen en prinsen als de volwassenen met volle teugen van het sprookje. Het werd een feeërieke voorstelling met veel humor, aanstekelijke meezingers en kleurrijke kostuums. De aanwezige kinderen werden door de cast aangespoord om mee te zingen en te dansen en na de voorstelling mocht iedereen met de cast op de foto.

sized_sized_cor3

Het verhaal

Er was eens een lief meisje. Ze was echter verdrietig omdat haar moeder overleden was. De enige herinnering die ze nog had was de bruidsjurk van haar moeder. Haar vader hertrouwde en ze kreeg er niet alleen een stiefmoeder bij, maar ook een stiefzus Fien (Jasmine Jaspers) en een stiefbroer Titus (Laurenz Hoorelbeke).

Maar het lief meisje werd slecht behandeld door haar stieffamilie en moest alle vuile werkjes doen. Zo kreeg ze de naam Assepoester.

a36

Op een dag gaat Prins Victorian (Thomas Van Goethem) op zoek naar een vrouw. Zijn moeder koningin Louise (Wanda Joosten) zou het liefst hebben dat haar zoon met iemand van adel trouwt, maar prins Victorian droomt van een lief, slim en avontuurlijk meisje dat nergens bang voor is. Koningin Louise geeft de opdracht aan lakei Boudewijn (Mart van den Hout) om een bal in het paleis te organiseren, waarop alle meisjes van het land zijn uitgenodigd.

a30

Fien ziet haar kans om de vrouw te worden van Prins Victorian. Ze bereidt zich al weken voor op het bal. Wanneer ze hoort dat Assepoester (Helle Vanderheyden) ook naar het bal gaat, wordt ze woest. Gelukkig is er nog de goede fee (Nicoline Hummel) om Assepoester te helpen…

a34

Het is een uitdaging om een klassieker zoals Assepoester in een modern jasje te steken. Deep Brigde is er moeiteloos in geslaagd om deze topproductie neer te zetten. Het verhaal werd een beetje gewijzigd. Zo heeft Assepoester nu geen twee stiefzussen, maar een stiefbroer: de praatgrage en niet zo snuggerige Titus en een stiefzus: Fien, een bazig type die regelmatig klappen uitdeelt aan haar broer. Het duo zorgt voor de komische noot en is een plezier om naar te kijken.

a35

Voor de romantiek zorgde prins Victorian en Assepoester. Thomas Van Goethem was als prins niet aan zijn proefstuk toe. In ‘Doornroosje’ was hij ook de prins van dienst en vijf jaar geleden was hij ook de prins in een andere versie van ‘Assepoester’. Ook Helle Vanderheyden speelde toen ook mee, maar dan als lakei. Ook met de musical ‘Sneeuwwitje’ hebben Thomas en Helle al eens samen op de planken gestaan.

Thomas en Helle zijn hét perfecte koppel, de chemie tussen hen was voelbaar in de zaal en deed vele harten smelten.

sized_sized_cor6

De musical ‘Assepoester’ bevat een mooi verhaal met een eigen twist, vol magie, romantiek en humor, met prachtige kostuums, een fonkelnieuw decor en aanstekelijke muziek. En er is interactie met het publiek, zowel jong als minder jong zingt mee uit volle borst en danst op de muziek.

sized_sized_cor4

‘Assepoester’, nog tot en met 14 april in Antwerpen. Nadien verhuist de productie naar Capitole Gent en Ethias Theater Hasselt.  En op 26 en 27 december is de voorstelling te zien in het Plopsa Theater in De Panne.

Meer info en tickets: http://www.deepbridge.be

sized_sized_cor2