Ilse Janssens brengt monoloog ‘Shirley Valentine’ in het Noordteater

Actrice Ilse Janssens stond het voorbije weekend op de planken in het Noordteater met ‘Shirley Valentine’, een monoloog over het leven van een een vrouw van middelbare leeftijd.

2

Shirley Valentine is getrouwd met Marc en het koppel heeft twee kinderen. Ze lijdt onder de sleur van elke dag. Beide kinderen zijn het huis uit en het enige wat voor haar man nog telt is dat zijn eten op tijd klaar is. Shirley vergelijkt haar huwelijk met de situatie in het Midden-Oosten: er is geen oplossing voor.

3

Shirley vertelt haar verhaal over haar weinig opwindend leven en droomt ervan om samen met haar vriendin op reis te gaan naar Griekenland. Wanneer haar vriendin de tickets heeft geboekt, twijfelt ze. Kan ze haar man zo maar voor twee weken alleen laten? Samen met haar man op reis is ook geen optie, die heeft al een jetlag wanneer hij naar Blankenberge gaat…

Shirley beslist om toch te vertrekken naar Griekenland. Ze vriest alvast z’n eten in, en met een beetje geluk merkt hij niet eens dat ze weg is! In Griekenland beleeft ze de tijd van haar leven en twijfelt ze of ze ooit nog terug naar België wil gaan..

7

‘Shirley Valentine’ is een monoloog van auteur Willy Russell, op uitstekende wijze gebracht door Ilse Janssens. Een herkenbare, soms gênante, maar vooral grappige monoloog over het leven. Shirley zegt zoals ze het denkt, eerlijk en ze windt er geen doekjes om. ‘Shirley Valentine’ gaat haar leven, haar huwelijk, haar kinderen, maar ook over over stoemp met ajuinsaus, de Griekse ober Kostas, Sigmund Freud en de clitoris..

Deze voorstelling kan ook privé geboekt worden. Voor meer info en prijzen hierover info@cueproductions.be of 0477/372782