Komedie ‘Serveuses’ in Theater De Peerdestal

In Teater De Peerdestal in Antwerpen speelt nog tot en met 6 april 2019 de komedie ‘Serveuses’ van de Britse auteur John Godber in een regie van Steven De Lelie.

sized_sized_DSC_0609

Het verhaal gaat over het wel en wee van de serveuses in de cocktailbar ‘De Shakers’. De dames laten ons kennis maken met hun avond- en nachtelijke taak achter de bar. De serveuses zijn oververmoeid door de vele nachtelijke uren en ze voelen zich bovendien opgejaagd en uitgebuit door hun baas. Elke bestelling moet met de glimlach worden geserveerd, maar achter die glimlach schuilt veel leed.

’Serveuses’ laat de bezoeker een fascinerend en vaak hilarisch beeld zien van de realiteit, die vaak minder mooi is dan dat ze lijkt.

sized_sized_DSC_0614

De zes acteurs spelen zowel de serveuses, de toiletdames, de klanten als de andere personages. Hun verhalen worden met de nodige humor gebracht en alle scènes lopen vloeiend in elkaar en vormen een mooi geheel. De dames lachen, maken ruzie en vertellen hun eigen, soms tragische verhalen.
De zes acteurs spelen hun rol goed en ook de interactie met het publiek is amusant. Het is een komedie met zowel hilarische als gevoelige momenten.

sized_sized_DSC_0620
’Serveuses’ gaat over cocktails zoals Pina Colada, Between the Sheets, Bloody Mary en Bacardi Cola, maar ook over zere voeten, zwanger zijn, poedertjes van Dr. De Man en veel te korte broekjes… Kortom, het leven zoals het is!

sized_sized_DSC_0627

SERVEUSES

Auteur: John Godber

Regie: Steven De Lelie

Cast: Maria Thys, Hilda Hofman, Sonja Van den Bergh, Christine Moons, Martine Lambrechts en Julie Wuyts

‘Serveuses’, nog tot en met 6 april 2019.

Op vrijdag en zaterdag om 20.15 uur, op zondag om 14.30 uur.

Teater De Peerdestal

Sint-Nicolaasplaats 3

2000 Antwerpen

Meer info en tickets: www.teaterdepeerdestal.be