Betoverende première ‘Neverland, the adventures of Peter Pan’ in Stadsschouwburg Antwerpen

on

Vrijdag 22 februari 2019 vond in Stadsschouburg Antwerpen de première plaats van ‘Neverland, the adventures of Peter Pan’, het tijdloze verhaal van ‘de jongen die niet wilde opgroeien’. Deze gloednieuwe en betoverende theaterversie wordt in het Nederlands ingesproken met Engelstalige liedjes.

sized_sized_DSC_0577

Music Hall produceerde de afgelopen decennia drie Peter Pan shows. In de twee Nederlandstalige producties werd de rol van Peter Pan eerst vertolkt door Mark Tijsmans en in de tweede productie door Aron Wade. In 2010 creëerde Music Hall zijn derde productie waarmee het jaarlijks internationaal toerde en veel succes kende. Na negen jaar is deze theaterproductie aan hernieuwing toe. ‘Neverland, the adventures of Peter Pan’ is een nieuwe musical met een nieuwe cast, een nieuwe regie, nieuwe kostuums, een nieuw decor, nieuwe muziekopnames en een nieuw vliegsysteem.

sized_sized_DSC_0584

‘Neverland, the adventures of Peter Pan’ is niet zo maar een theaterproductie, het is een familiespektakel waarin de allernieuwste technologieën, de moderne choreografie, acrobaten, beatboxers en streetdancers, hand in hand samengaan met oeroude theatermagie. De uitmuntende internationale cast, de ontelbare verrassingen en magische beelden zorgen voor een unieke en onvergetelijke theaterervaring. De volledig uitverkochte zaal genoot van begin tot einde van deze nieuwe versie en de volledige cast kreeg na afloop een welverdiende, staande ovatie.

sized_sized_DSC_0594

‘Neverland, the adventures of Peter Pan’ bevat alle bekende elementen waardoor iedereen nog steeds zo veel van dit verhaal houdt. Deze voorstelling voegt er echter nog verschillende lagen aan toe. Dat is het werk van het voortreffelijke creatieve team, met regisseur/dramaturg Lulu Aertgeerts, regisseur/choreograaf Martino Müller en muzikaal leider Matt Dunkley. Speciaal voor dit magische avontuur componeerde Matt Dunkley gloednieuwe muziek voor symfonisch orkest en popensemble, die perfect past bij deze fantasierijke voorstelling vol dromerige taferelen en avonturen.

‘Neverland, the Adventures of Peter Pan’ is opnieuw een schot in de roos voor Music Hall. Het is voor zowel groot als klein genieten van het gekende verhaal van Peter Pan. Deze nieuwe versie bevat een muzikale vertelling, het verhaal wordt gebracht door stuk voor stuk fantastische acteurs en het imponerende decor met onwaarschijnlijke videomapping-projecties is de kers op de taart. Je valt van de ene verbazing in de andere!

sized_sized_DSC_0570

Het verhaal

Een doodgewoon huis in Londen, waarin de familie Darling woont, krijgt op een nacht het bezoek van Peter Pan, een jongen die kan vliegen en nooit wil opgroeien. Als hij opgeschrikt wordt door de hond Nana, vliegt Peter verschrikt weer weg en vergeet zo zijn schaduw. Hij keert terug om hem op te halen, maar wordt ontdekt door de kinderen Wendy, Michael en John. Hij nodigt ze uit om mee te gaan naar het magische Neverland, waar hij woont. Maar hoe geraken ze daar? Met de hulp van het feetje Tinkelbel leren ze vliegen, en na een wilde vlucht boven Londen landen ze in Neverland.

Daar maken ze kennis met de meest diverse bewoners: de Verloren Jongens, indianen, zeemeerminnen… maar ook met Peters aartsvijanden: Kapitein Haak en zijn piratenbende. Samen met de Verloren Jongens willen Peter, Wendy, Michael en John eens en voorgoed komaf maken met Haak. Maar de kapitein laat zich niet zomaar kisten. De dingen worden er trouwens niet eenvoudiger op als Wendy romantische gevoelens voor Peter begint te krijgen, en een stikjaloerse Tinkelbel daar niet mee opgezet is…

Cast

PETER PAN: Marco Aurelio Carmantini – Manuel Primerano

HOOK: Elia Lo Tauro

WENDY: Roos Van der Waerden – Stephania Casneuf

SMEE / VADER: Domenico Prezioso

ZEEMEERMIN / TINKERBEL: Sofie De Schryver – Anna Pieretto

MR. DARLING / TIGER LILY: Isabelle Heremans

BROERS: Danielle Nash  & Ivan Trimarchi

Neverland, the Adventures of Peter Pan

nog op zaterdag 23 februari om 20.00 uur en zondag 24 februari om 14.30 uur

in Stadsschouwburg Antwerpen.

LET OP: Er zijn enkel nog tickets voor zaterdag 23 februari te koop!

Meer info en tickets: https://musichall.be/shows/neverland/

BEKIJK HIER ALLE FOTO’S