Theater Zeemanshuis brengt met ‘Wally en de Rockers’ nostalgisch feel-good verhaal in het Fakkeltheater

Zaterdag 9 februari 2019 was het in het Fakkeltheater de première van ‘Wally en de Rockers’, de nieuwste creatie van auteur, acteur en regisseur Stijn Van Haecke.  ‘Wally en de Rockers’ bevat een feel-good verhaal dat zich zowel in zowel het heden als in de jaren tachtig afspeelt.

sized_04-wally-de-rockers-05022019_orig

Het verhaal begint wanneer Laura (Chloë Fund) ter voorbereiding van het nieuwe tv-programma “Weet Je Nog Toen…?” op zoek gaat naar de ex-leden van Wally en de Rockers. De leden van de voormalige popgroep Walter ‘Wally’ (Alex Van Haecke), Paul (Rolf Stalmans), Eddy (Rudy Marien) en Gitta (Linda Robaye) zijn jaren geleden uit elkaar gegaan om diverse redenen.  Wally en de Rockers is voor hen een afgesloten hoofdstuk en ze willen niets weten over een mogelijke reünie.

sized_33-wally-de-rockers-05022019_orig

Via flashbacks komen we te weten wat er zo’n 30 jaar geleden is gebeurd. We zien hoe de jonge Walter (Stijn Van Haecke) en Paul (Jonas Stalmans) het idee kregen om een bandje op te richten. Later zijn er Eddy (Joachim Van Ransbeek) en Walters zus Brigitte (Magalie van Puyvelde) bijgekomen.  De groep kreeg succes, maar na verloop van tijd klikte het niet meer en ging ieder zijn eigen weg.

Kan Laura de ex-groepsleden overtuigen om nog eenmaal op te treden als Wally en de Rockers?  

sized_50949551_10156352416879858_7131134304075120640_n

‘Wally en de Rockers’ is een uitstekend theaterstuk over vriendschap, liefde, keuzes maken in het leven, haat, jaloezie en vergeven. We zagen negen uitstekende acteurs op de scène, die hun rol met overtuiging speelden en ervoor zorgden dat het verhaal op geen enkel moment verveelt. 

De volledig uitverkochte Zwarte Zaal van het Fakkeltheater genoot van dit nostalgisch feel-good verhaal, dat samen met de muziek de sfeer van de jaren tachtig uitademt. Dankzij de flashbacks wisselen heden en verleden vlotjes met elkaar af, een geniale zet van de auteur!

sized_27-wally-de-rockers-05022019_orig

‘Wally en de Rockers’ is een aanrader voor iedereen, en zeker niet alleen voor muziekliefhebbers. En wil je weten wat Jean Blaute en De Kreuners met het verhaal te maken hebben, dan moet je zeker naar ‘Wally en de Rockers’ komen kijken. Dit kan nog tot en met 2 maart 2019 in het Fakkeltheater te Antwerpen!

WALLY EN DE ROCKERS

Regie: Stijn Van Haecke en Nick Delafontaine

Cast: Chloë Fund, Stijn Van Haecke, Jonas Stalmans, Joachim Van Ransbeeck, Magalie van Puyvelde, Alex Van Haecke, Rolf Stalmans, Rudy Marien en Linda Robaye

Foto’s: Mon Huysmans

Nog tot en met 2 maart 2019

Zwarte Zaal van het Fakkeltheater

Reyndersstraat 7

2000 Antwerpen

Meer info en tickets op https://fakkeltheater.be/voorstelling/wally-en-de-rockers of www.theaterzeemanshuis.be