Volkskomedie ‘Mie Mossel’ nog tot 16 maart 2019 in het Fakkeltheater

Vrijdag 8 februari 2019 vond in De Kleine Fakkel van het Fakkeltheater de première plaats van de komedie ‘Mie Mossel’. ‘Mie Mossel’ is reeds de vierde productie van dit seizoen voor Take Twee Producties.

sized_sized_DSC_0899

Het verhaal gaat over Mie ‘Mossel’, een vrouw die jarenlang met vis leurde en twee jaar geleden haar huisje in vlammen zag opgaan. Mie woont sindsdien bij Medard (Roy Miner), Staf (Ron Boeuvelet) en Patje (Paul Peeters) in een klein, verouderd huisje in het Schipperskwartier.

sized_sized_DSC_0849

Ze leven er in armoede, Staf probeert wat zaken te verkopen op de Vrijdagmarkt, Patje zit in een rolstoel en denkt de hele dag aan de hoertjes…LouLou (Linda Swinnen) is er eentje van. Medard verdient graag een centje bij door haar pooier te zijn.

Wanneer Rosalie Verdonck (Charlotte De Leeuw) van het OCMW langskomt voor Medard, ontstaat er paniek bij Mie en de mannen. Juffrouw Verdonck beweert dat Medard al vijf jaar het bestaansminimum krijgt van het OCMW en dat hij in het zwart bijklust. Hij dreigt zijn uitkering te verliezen en zo komt het bonte gezelschap in slechte papieren te zitten.

Mie, die ervan droomt om ooit ergens een klein eethuisje te kunnen openen, vreest dat het alleen bij dromen zal blijven, of toch niet?

sized_sized_lien1_306(001)

Auteur Eddy Van Ginckel probeerde met dit theaterstuk de sfeer van eind jaren 80 van vorige eeuw in het Schipperskwartier te creëren, en is daar in geslaagd. ‘Mie Mossel’ is een volkse komedie in het plat Antwerps gebracht, zo uit het leven gegrepen. Mie en de anderen zijn niet vies van grof taalgebruik en de scheldwoorden vliegen kwistig in het rond.

De acteurs spelen hun rol goed, de locatie is perfect voor dit stuk en vooral de liefhebbers een echt volksstuk, recht uit de rosse buurt van Antwerpen, zullen smullen van ‘Mie Mossel’, met of zonder frieten!

sized_sized_DSC_0933

MIE MOSSEL

Nog tot en met 16 maart 2019 in De Kleine Fakkel van het Fakkeltheater

Hoogstraat 12

2000 Antwerpen

Auteur: Eddy Van Ginckel

Regie: Piet Van Linden

Cast: Linda Van Heeswijk, Ron Beouvelet, Roy Miner, Linda Swinnen, Paul Peeters en Charlotte De Leeuw

Meer info en tickets: https://fakkeltheater.be/voorstelling/mie-mossel