Stefaan Degand debuteert als operazanger!

on

België is vanaf 1 mei 2019 een Vlaamse én komische opera rijker met de ongekende baritonstem van topacteur Stefaan Degand!

‘MACHO’ is de eerste kameropera van gelauwerd componist Robert Groslot, die na 120 werken voor ensembles en orkest het plan had een Vlaamse opera met veel humor te schrijven, een muzikale komedie met nieuwe klassieke muziek. In samenwerking met theatermaker Thomas Janssens en creatief producent Ralph Broos werd het een romantische, zwarte komedie.  We volgen een periode uit het leven van een pril koppel: Kitty en Klaus. Ze zijn op zoek naar de ware liefde. Het verhaal schetst de communicatieproblemen tussen man en vrouw.

“Opera: wanneer tenor en sopraan de liefde willen bedrijven, maar door een bariton worden belet”

sized_deep1Stefaan Degand staat naast straf operagezelschap. Lyrische sopraan Liesbeth Devos en romantische tenor Stefan Cifolelli laten zich niet onbetuigd tegen het baritongeweld van Degand en het virtuose 7-koppig ensemble. Weinigen weten dat Degand in zijn jonge jaren een opera opleiding startte aan het conservatorium en dus een aardig stukje kan zingen.  Als fervent liefhebber van klassieke muziek is dit voor Stefaan een mooie nieuwe uitdaging waar hij zijn “stembanden” in kan zetten.

‘MACHO’ is een hedendaagse kameropera. De nieuwe muziek van Groslot neemt je mee in zijn verrassende muzikale wereld van virtuositeit, verfijnde tonaliteit en ritmisch avontuur. Het libretto spreekt de taal van echte mensen. De hele voorstelling is een ironische knipoog naar ons romantisch beeld van de liefde, maar waar ware liefde een werkwoord is.

HORTA, ART NOUVEAU ZAAL
Een aparte voorstelling heeft ook een aparte locatie nodig. Er werd gekozen voor de Art Nouveau Zaal van Horta in het hart van het theaterdistrict in Antwerpen. De prachtige zaal gebruikte de ijzeren spanten van het vroegere “Volkshuis” in Brussel van iconisch architect Viktor Horta. Een sfeervolle en monumentale setting voor het verhaal.

Tickets via www.deepbridge.be en https://www.teleticketservice.com