Katrien De Becker, David Cantens en Udo brengen met ‘La Musica II’ een intiem en ontroerend verhaal over de liefde

on

Theaterhuis De Spelerij werd in 2010 opgericht en staat onder leiding van regisseur Paula Bangels. Het theatergezelschap wil het klassiek en modern theater toegankelijk en begrijpbaar maken voor iedereen en het vertalen van klassieke werken in een actuele context. Ze brachten in het verleden o.a. een hedendaagse versie van ‘Othello’, ‘Vrijdag’ van Hugo Claus en ‘Oom Wanja’ van  Anton Tsjechov.

sized_sized_DSC_0038
vlnr: Paula Bangels, David Cantens, Katrien De Becker en Udo

Donderdag 7 februari 2019 vond in het Fakkeltheater de première plaats van ‘La Musica II’, met de acteurs Katrien De Becker en David Cantens als een koppel dat uit elkaar gaat, en met live-muziek van componist, zanger en muzikant Udo. De acteurs brengen een prachtig, intiem en ontroerend verhaal waar de liefde in haar puurste, mooiste en gruwelijkste vorm getoond wordt.

sized_sized_DSC_0052

Het verhaal begint wanneer een ex-koppel elkaar opnieuw ontmoet op de dag dat ze hun scheiding ondertekenen. Ze zijn al enkele jaren uit elkaar. Nadat die middag hun scheiding is uitgesproken treffen ze elkaar in het hotel waar hun passionele liefde ooit begon.

De twee brengen samen de avond en nacht door tot het weer ochtend wordt. Nog zoveel om over te praten. Nog zoveel om te delen. Nog zoveel om op terug te kijken. Ze delen een verleden waar alles kon, waar alles was. Dat maakte het ook onmogelijk. Verstikkend soms. Maar de liefde was puur, echt en allesomvattend. Dat weten ze allebei. Daarom willen ze niet weg. Want “hier en nu” is werkelijkheid…

sized_sized_DSC_0029

‘La Musica II’ wordt door Katrien De Becker en David Cantens zo puur en met gevoel gebracht dat het de volledige vertoning muisstil was in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Iedereen genoot met ingehouden adem van dit pakkend theaterstuk over loslaten om te kunnen liefhebben, over afscheid en de onmogelijkheid daarvan. De muziek en zang van Udo maakte het plaatje compleet.

sized_sized_DSC_0041

‘La Musica II’ bevat een zinderende en tintelende reis over trots, over verlangen en onvervulde wensen, maar bovenal over de liefde. Kortom, ‘La Musica II’ is een voorstelling die een enorme impact heeft en daarom een absolute aanrader is!

La Musica II

Regie: Paula Bangels

Tekst: Marguerite Duras

Live Muziek: Udo

Spel: Katrien De Becker – David Cantens

Rode Zaal van het Fakkeltheater

Hoogstraat 12 – 2000 Antwerpen

nog op 8 en 9 februari 2019 om 20u30 en op 10 februari om 15u00

Reserveren: 070 246 036 of via www.fakkeltheater.be

Nadien trekt De Spelerij met ‘La Musica II’ door Vlaanderen. Meer info op www.despelerij.be/lamusica2