Relatiekomedie ‘Husbands and Wives’ in het Noordteater te Antwerpen

In het Noordteater in hartje Antwerpen ging op zaterdag 2 februari 2019  ‘Husbands and Wives’, een wrange relatiekomedie over (het failliet van) de liefde, in première. Een fantastische komedie waarin Woody Allen de dagelijkse banaliteit naar een Shakespeareaans niveau weet te tillen. Het theaterstuk is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992 en wordt gezien als Allens antwoord op Scènes uit een huwelijk, het echtscheidingsdrama van Ingmar Bergman.

sized_sized_DSC_0239

Het verhaal

Jack (Jan Binnemans) en Sally (Lieve Roelants) gaan scheiden. Het is een gedeelde beslissing, maar hun vrienden Gabe (Peter Renders) en Judy (Marleen Hereygers ) zijn geschokt. Door dit onverwachte nieuws stellen ze hun eigen huwelijk in vraag. Er breekt een gevecht tussen vrijheidsdrang en de behoefte aan geborgenheid los. Wat rest nog van hun gedeeld engagement? Van de romantiek? Wat met het gevoel van eenzaamheid in een relatie? Vragen die een keten van gebeurtenissen in gang zetten die het leven van het viertal grondig overhoop haalt.

‘Husbands and Wives’ is een komedie waarin de zes acteurs het beste van zichzelf geven. Dit theaterstuk brengt de sfeer naar boven die we kennen uit andere Woody Allen-theaterstukken en -films. De auteur confronteert de theaterbezoeker met vragen als Wanneer is een relatie voorbij? En hoe moet dan verder? Moet je vasthouden aan wat je hebt of openstaan voor iets nieuws? Hoe goed ken je jezelf, je partner en je vrienden? Kun je in een relatie eenzamer zijn dan wanneer je alleen bent? Vragen die aanzetten tot nadenken..

sized_sized_DSC_0304

‘Husbands and Wives’ is een relatiekomedie over liefde, emoties, ergernissen, de drang naar vrijheid en uit elkaar groeien. Het is een absolute aanrader, reserveer daarom uw tickets tijdig op www.noordteater.be en geniet van dit prachtig meesterwerk in het Noordteater!

sized_sized_DSC_0335

Husbands & Wives, nog tot en met 2 maart 2019 in het Noordteater te Antwerpen

Aanvang avondvoorstellingen op donderdag, vrijdag en zaterdag om 20.15 uur. Zondag matinee om 15.00 uur.

Auteur: Woody Allen

Regisseur: Nick Delafontaine

Regie-assistentie: Zoë Kerremans

Cast: Peter Renders, Marleen Hereygers, Lieve Roelants, Jan Binnemans, Robine Marinus en Hans Claes

Meer info en tickets op http://www.noordteater.be

sized_sized_DSC_0291