Hilarische komedie ‘The American Dream’ in het Multatulitheater in Antwerpen

on

Zaterdag 2 februari 2019 vond de première plaats van de komedie ‘The American Dream’ in het Multatulitheater in Antwerpen. Wij van Explosief waren er bij en genoten van dit hilarisch theaterstuk.

sized_74-The American Dream-29012019

Het verhaal

Fons (Eddy Horemans) en Mie (Annemie Joris) zijn meer dan 30 jaar getrouwd. Fons is een bouwvakker die zijn leven lang al elke cent in twee bijt om zichzelf via een welgevulde bankrekening een geruste oude dag te bezorgen. Hij is extreem gierig en doet de hele dag niets anders dan klagen over hoe duur gas, elektriciteit en het eten is. Met aardappelen en bonen te planten en kippen te kweken hoopt Fons enkele euro’s meer opzij te kunnen zetten voor zijn pensioen. Het enige waar Fons geld aan uitgeeft is aan Dafalgan, want met zijn manier van leven bezorgt hij zichzelf meermaals per dag hoofdpijn. Mie zou het leven anders aanpakken, maar dat is zonder haar echtgenoot gerekend..

sized_53-The American Dream-29012019

Het koppel heeft met Bebbie (Saskia Akkermans) één dochter, die samen is met Iwan (Peter Goeghebeur), een ingenieur met een hoek af. Mie vindt Iwan een perfecte jongen voor haar dochter, in tegenstelling tot Fons, die kan zijn toekomstige schoonzoon niet luchten.

sized_58-The American Dream-29012019

Wanneer Bebbie en Iwan plannen hebben om met de Amerikaanse zakenman Ted (Guy Keeren) business te doen, wordt het leventje van Fons en Mia danig op de proef gesteld. Debbie nodigt de Texaanse zakenman en zijn sexy Vlaamse vriendin Babs (Danielle Van de Vel) uit om de contracten te tekenen. Mia vindt het Amerikaanse gezelschap geweldig, Fons daarentegen vertrouwt het hele zaakje helemaal niet…

sized_57-The American Dream-29012019

Ben je op zoek naar een heerlijke, volkse, Antwerpse komedie, dan moet je beslist ‘The American Dream’ gaan zien in het Multatulitheater. Van begin tot einde genoot de volledig uitverkochte zaal van dit fantastisch theaterstuk, geschreven door Jack Staal, in een regie van René De Cort. Bij ‘The American Dream’ zit alles goed: het verhaal, het decor en de juiste acteurs, zij spelen hun rol voortreffelijk met een extra vermelding voor Eddy Hormans, die een glansrol speelt in deze komedie!

Nog voor het stuk in première ging waren er reeds 1300 tickets verkocht. Onze mening: niet twijfelen en uw tickets snel boeken!

‘The American Dream’ speelt nog tot en met 30 maart 2019

Auteur: Jack Staal

Regie: René De Cort

Cast: Eddy Horemans, Annemie Joris, Saskia Akkermans, Peter Goetghebeur, Danielle Van de Vel en Guy Keeren

Foto’s: Mon Huysmans

Multatulitheater

Lange Vlierstraat 5

2000 Antwerpen

www.multatulitheaterbe