Een exclusieve kijk achter de schermen bij de shoot van Monty Python’s Spamalot

on

Ontdek de make-over van Jan Van Looveren, Jonas Van Geel, Koen Van Impe, Walter Baele, Kobe Van Herwegen, Ann Van den Broeck, Nordin De Moor en Dieter Verhaegen

Op 28 maart gaat de veel geprezen musical ‘Monty Python’s Spamalot’ in première in de Antwerpse Stadsschouwburg.
Gisteren vonden de fotoshoot en video opnames plaats met de sterrencast. Jonas van Geel kon jammer genoeg niet aanwezig zijn, maar werd – op Monty Python-wijze – toch in de shoot verwerkt.

sized_Xcxo7uTk

Spamalot werd onder leiding van Stany Crets in 2011 al eens naar Vlaanderen gehaald met een wel zeer fijne cast: Jan Van Looveren, Jonas Van Geel, Koen Van Impe, Walter Baele, Ann Van den Broeck, Dieter Verhaegen en Nordin De Moor. De voorstelling is nu terug, met dezelfde cast (why change a winning team) maar met nieuwe decors, nieuwe kostuums en werd aangepast aan de actualiteit en de tijdsgeest van vandaag. Als enige nieuwkomer in deze gestoorde hoofdcast heeft regisseur Stany Crets Kobe Van Herwegen uit zijn hoed getoverd.

sized_VK7Zzvmw

Koen Van Impe legt opnieuw zijn ziel in koning Arthur, de leider van een volk dat niet eens weet dat hij bestaat. Ook typetjeskameleon Walter Baele mag zijn maliënkolder terug uit de kast halen voor de rol van Sir Lancelot. Jonas Van Geel speelde in 2011 al de pannen van het dak als Sir Robin De Dappere, die eigenlijk al bang is van zijn eigen schaduw. Jan Van Looveren kruipt opnieuw in de strakke huid van Sir Gallahad. Dieter Verhaegen neemt de rollen van Herbert en Nog niet dode Fred alsof zijn leven er vanaf hangt.

sized_wMag8cMd.jpg

Ook leading lady van de Vlaamse musicalwereld (en ver daarbuiten), Ann Van den Broeck, mag opnieuw haar voetjes nat maken als Dame van het Meer. Nordin De Moor mag ook deze keer door het stof kruipen als de nederige dienaar van koning Arthur. Nieuwkomer Kobe Van Herwegen is Sir Bedevere.
Monty Python’s Spamalot speelt vanaf 17 maart try-outs in Capitole Gent en gaat op 28 maart in première in Stadsschouwburg Antwerpen. Tickets zijn te koop via www.deepbridge.be en www.teleticketservice.be

sized_OK8JGdfg