Publiek beslist over schuld en onschuld in ‘ASSISEN 2 – DE GIFMOORD’

on

Zondag 20 januari 2019 ging onder massale belangstelling ‘Assisen 2 – De Gifmoord’ in première in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Net zoals in ‘Assisen – De Webcam-moord’ van vorig jaar fungeert het publiek als jury en de volledige zaal beslist uiteindelijk over schuld of onschuld van de beklaagde.

sized_dsc_8323

Deze keer volgen we de zaak rond Viviane Mertens (Karin Jacobs), de bekende soap-actrice die overleden is. Iedereen gaat uit van een natuurlijk overlijden tot de schouwarts een autopsie laat uitvoeren. Daaruit blijkt dat de actrice met arsenicum werd vermoord.

Kort daarop wordt Nora Jacobs (An Vanderstighelen) opgepakt. Zij wordt ervan verdacht het gif in het flesje water van Viviane te hebben toegediend.

sized_sized_dsc_0211

​Drie jaar later volgt het assisenproces. Procureur Des Konings Veerle Durieux (Francesca Vanthielen) is ervan overtuigd dat Nora de dader is. Meester Gilles Colin (Kürt Rogiers) is de advocaat van Nora Jacobs en doet er alles aan om zijn cliënt vrij te pleiten. Met Linda Goossens (Karen Damen), Vic De Man (Eddy Vereycken) en Lucien Verelst (Johny Voners) worden er drie getuigen ondervraagd.

Of Nora Jacobs schuldig of onschuldig is, beslist de zaal. Haar lot ligt volledig in de handen van het publiek…

sized_dsc_8499

‘Assisen 2 – De Gifmoord’ is méér dan de moeite waard om te zien. Het theaterstuk wordt zeer professioneel en geloofwaardig gebracht door de voltallige cast onder deskundige leiding van regisseur Frank Van Laecke. Wie tijdens de premièrevoorstelling vooral opviel was Karen Damen, zij speelde haar rol als getuige Linda Goossens op een fantastische manier. Karen zorgde voor de nodige humor in dit toch zeer ernstig proces.

“Als je als producent ziet dat er nog voor de première van ‘ASSISEN 2’ 10.000 tickets verkocht zijn, kan je niet anders dan ervan overtuigd zijn dat ‘ASSISEN’ een waardig en dankbaar format is voor ons theaterpubliek.” – Bob Jennes

sized_sized_dsc_0216

Ook het decor is tot in de puntjes verzorgd, zodanig dat je als toeschouwer jezelf in een echte rechtszaal bevindt. Dat het publiek houdt van deze vorm van theater bewijzen de cijfers: nog voor de première gingen al 10 000 tickets over de toonbank! Deze week werden nog twee extra voorstellingen opengesteld op 2 en 3 februari.

sized_sized_dsc_0200

Producenten James Cooke en Bob Jennes wisten ook te vertellen dat er met ‘Assisen 3 – De Wurgmoord’ een vervolg komt op deze succesformule. ‘Assisen 3’ zal te zien zijn in maart 2020, maar de verkoop is nu al gestart. Tickets zijn te verkrijgen via uitgezonderd.be.

sized_sized_dsc_0187

ASSISEN 2 – DE GIFMOORD is een creatie van de hand van Peter Römer en Frank Van Laecke

Nog tot en met 10 februari 2019 in Theater Elckerlyc Antwerpen

Cast: Francesca Vanthielen, Frans Maas, Johny Voners, Kürt Rogiers, Eddy Vereycken, Karen Damen, Karin Jacobs en An Vanderstighelen

Tickets & info: uitgezonderd.be of 070 691 002