Première ‘Huisvrouwmonologen’ met Myriam Bronzwaar, Tina Maerevoet en Els Béatse

“De huisvrouw bestaat niet meer en wat er nog van over is noemt zich thuismoeder, zorgmoeder of zelfs SHM (Stay at Home Mum)”, althans toch volgens de extravagante Elise (Myriam Bronzwaar), haar dochter Martje (Tina Maerevoet) en hun nichtje Saskia (Els Béatse). Drie generaties niet-huisvrouwen die met ‘Huisvrouwmonologen’ trachten aan te tonen dat het is niet meer in om ‘huisvrouw’ te zijn.

sized_sized_DSC_0289(001)

In deze herkenbare en humoristische voorstelling volgen we het leven van Elise, Martje en Saskia, drie uitgesproken vrouwen.

De drie vrouwen staan op een kruispunt van hun leven. Zo wordt Saskia ontslagen en gaat ze als freelancer thuiswerken. Martje krijgt de leiding over een campagne voor een nieuw schoonmaakmiddel en Elise heeft geldproblemen. Ze verdoet haar tijd met gokken, peperdure kleren kopen en probeert bij haar vriendinnen geld te lenen..

Hoe verschillend ook, het gevolg ervan is voor alle drie dat ze gedwongen worden om na te denken over het huishouden en het leven dat ze leiden of lijden…

sized_sized_DSC_0322_01

‘Huisvrouwmonologen’ biedt de toeschouwers een herkenbare blik over huishoudelijke problemen. Elk van ons zal zich in sommige situaties herkennen, die op een humoristische wijze gebracht worden door de drie actrices. In dit theaterstuk (dat geen monoloog is) van de Nederlandse auteur Sylvia Witteman gaan de drie dames op zoek naar een beetje orde in de chaos van hun huishouden en geven ze tevens een overzicht van het begrip ‘huisvrouw’ door de jaren heen.

sized_sized_DSC_0313

‘Huisvrouwmonologen’  is een komedie over relaties, seks, de was, vreemdgaan, bedden verschonen, smetvrees en.. Jamie Dornan. En wil je weten wie ‘de trut van Troje’ is, moet je zeker naar ‘Huisvrouwmonologen’ gaan zien!

HUISVROUWMONOLOGEN

Auteur: Sylvia Witteman

Regie: Jeroen Maes

Cast: Myriam Bronzwaar, Tina Maerevoet en Els Béatse

‘Huisvrouwmonologen’ nog op 8 en 9 december 2018 in het Fakkeltheater in Antwerpen. Nadien is de ‘Huisvrouwmonologen’ nog tot en met 29 maart 2019 te zien in diverse CC in Vlaanderen. De volledige speellijst vindt u op https://www.paljas.be/productie/huisvrouwmonologen/

Bekijk HIER alle foto’s

unnamed