‘Ne Kerstdiner en Iedereen Fret Mee’ in het echt Antwaarps Teater

on

Elk jaar in december staat er in het echt Antwaarps teater een kerstbijspel op het programma. Ook dit jaar is dat niet anders en ‘Ne Kerstdiner en Iedereen Fret Mee’ is net als de voorbije jaren een hilarische komedie, geschreven door Ruud De Ridder.

Muriël (Nicole Laurent) is weduwe en haar broer Stan (Peter Van Asbroeck) komt al negen maanden lang elke dag eten bij Muriël en haar dochter Sharon (Anke De Ridder). Dit tot groot ongenoegen van Sharon, want die vindt dat haar nonkel bemoeizuchtig en een betweter is.

sized_kerst2.jpg

Het is december en Muriël wil na het overlijden van haar man Willy opnieuw Kerstmis vieren. Om niet alleen met Stan aan tafel te moeten gaan, is ze van planenkele vrienden uit te nodigen. Zo komt Ward (Ruud De Ridder), Muriëls schoonbroer, ‘toevallig’ langs en gaat graag op de uitnodiging in om bij hen kerstavond te vieren. Ook Kevin (Nick Delafontaine), de ex-schoonzoon van Muriël, is nog steeds welkom bij de familie. Kevin is een topvoetballer die sinds zijn transfer naar Turkije gescheiden is van Lilly, de dochter van Muriël. Kevins vurige wens is dat Lilly terug komt bij hem.

Om te voorkomen dat Stan heel de avond het hoogste woord zou hebben, heeft Muriël een oplossing gevonden. Ze heeft haar vriendin van het zangkoor Clarise (Nicky Langley) uitgenodigd en hoopt dat het iets wordt tussen die twee.

Het is kerstavond, iedereen is in de juiste stemming om er een vredig en gezellig feest van te maken, of zorgt Stan opnieuw voor ruzie in de familie?

‘Ne Kerstdiner en Iedereen Fret Mee’ is een heerlijk blijspel over gevulde kalkoen, piercings, narcolepsie, de dure ballen van Ruud en..worst met rode kool!

Met deze uitstekende komedie komt iedereen al in de kerstsfeer. Dikke pluim aan alle acteurs, ze zorgen voor een bijna twee uur durende komedie. Heerlijk om te zien hoe Peter Van Asbroeck zich mag uitleven als de onbeleefde, betweterige nonkel. Niet alleen het kerstverhaal, ook het decor in groen en rode kleuren straalt Kerstmis uit. ‘Ne Kerstdiner en Iedereen Fret Mee’ is een absolute aanrader. Wil je er bij zijn? De ticketverkoop loopt als een trein, snel zijn is de boodschap!

Ne Kerstdiner en Iedereen Fret Mee

Nog tot en met 6 januari 2019

Telkens op donderdag, vrijdag, zaterdag om 20u15 – Op zondag om 15u00.

Ook op woensdag 26/12 – 2de kerstdag om 15u00

Cast: Ruud De Ridder, Nicole Laurent, Peter Van Asbroeck, Anke De Ridder, Nick Delafontaine en Nicky Langley

Tickets zijn te bestellen op het nummer 03 231 64 64 of www.echtantwaarpsteater.be