Komische thriller ‘SOS’ nog tot 19 januari 2019 in teater De Peerdestal in Antwerpen

on

Op zaterdag 24 november waren we te gast in Teater De Peerdestal in Antwerpen en zagen er de komische thriller ‘SOS’ van Wies Geerts in een regie van Peter Michielsen.

sized_sized_DSC_0026a

Het verhaal

Aan boord van het cruiseschip Santa Monica maakt Conny (Maria Thys), samen met haar zoon Willy (Bruno Vissers), haar dochter Vanessa (Lieve De Hert) en schoonzoon Benny (Tom Lauryssen) een droomcruise op de Middellandse zee. Moeder Conny is dementerend en doet niet anders dan poetsen en verwijten rondslingeren zoals ‘Fooraap’ en ‘Schminkdoos’. Ook Benny’s baas Hugo (Steven De Lelie), een flauwe grappenmaker die steeds indruk wil maken en diens vrouw Claire (Yolande Van den broeck) zijn aan boord op het cruiseschip.

sized_sized_DSC_0040

Alles loopt zijn normale gang tijdens de cruise tot op de vierde dag Willy vermoord wordt teruggevonden in zijn kajuit, met naast hem zijn moeder met een kussen in haar hand.

Wie heeft Willy vermoord? Zijn moeder of toch iemand anders?

sized_sized_DSC_0035

Op de rechtbank probeert de rechter (Freddy Rouchet) te achterhalen wie de schuldige is. Via flashbacks komen we meer te weten wat er zich die bewuste dag aan boord van de Santa Monica heeft afgespeeld. En de rechter komt al snel tot ontdekking dat iedereen wel een reden heeft om Willy te vermoorden…

 

 

‘SOS’ is een echte ‘whodunit’, spanning en vooral veel humor verzekerd met deze luchtige thriller. Deze komedie/thriller is een absolute aanrader, de hele zaal heeft met als wij genoten van dit theaterstuk. Een dikke pluim voor het hele team, regisseur Peter Michielsen kon rekenen op een uitstekende cast en ook vermeldenswaardig is het vindingrijk decor. Want zowel een rechtbank als een cruiseschip op één podium bouwen, vraagt om creativiteit.

‘SOS’ speelt nog tot en met 19 januari 2019 in Teater De Peerdestal in hartje Antwerpen

St Nicolaasplaats 3-4

2000 Antwerpen

Auteur: Wies Geerts

Regie: Peter Michielsen

Cast: Maria Thys, Yolanda Van den broeck, Lieve De Hert / Jessica Vervecken, Freddy Rouchet, Bruno Vissers, Tom Lauryssen en Steven De Lelie / Peter Michielsen

Meer info en tickets: https://www.teaterdepeerdestal.be/sos/

sos1