Fantastische 34ste editie van Night of The Proms in het Sportpaleis

on

Vrijdag 23 november 2018 vond de 34ste editie van Night of The Proms plaats in het Sportpaleis. Duizenden fans waren afgezakt naar de Antwerpse muziektempel en beleefden er een heerlijke muzikale avond. De organisatoren hadden dan ook voor een sterke affiche gezorgd met sterren als Seal, Suzanne Vega, Earth, Wind & Fire, ‘Mister Proms’ John Miles en Milow.

Presentator Pieter Embrechts praatte de show aan elkaar op een zeer professionele manier, alsof hij al jaren de Proms presenteert. Met de nodige humor bracht hij het publiek in de juiste sfeer en mocht als eerste internationale gast de Amerikaanse singer-songwriter Suzanne Vega aankondigen. Suzanne Vega bracht haar hit uit 1987 ‘Tom’s Diner’, samen met het koor Fine Fleur. Verder bracht ze met ‘Marlene On The Wall’ en ‘Luka’ haar twee andere wereldbekende nummers.

Geen Night of The Proms zonder klassieke muziek. Het Antwerp Philharmonic Orchestra en koor Fine Fleur, onder leiding van de Braziliaanse Alexandra Arrieche, brachten onder andere de ‘9e symfonie’ van Antonín Dvořák, ‘An Der Schönen Blauen Donau’ van Johann Strauss en het orkest bracht met ‘Mambo’ een eerbetoon aan Leonard Bernstein. Ook Petrit Çeku, een 33-jarige klassieke gitarist uit Kosovo, bracht met ‘Cavatin’ en ‘Tango en Skai’ een prachtig stukje gitaarmuziek in het Sportpaleis.

petrit-ceku-20181025-notp-be

De fluitist Gabor toonde zijn muzikale talenten en kunsten. Hij presteerde het om op meerdere blokfluiten tegelijk te spelen, tot groot jolijt van de toeschouwers. Gabor zorgde met zijn humor voor de vrolijke (muzikale) noot van de avond.

earth1

Earth Wind & Fire-gitarist Al McKay vormde samen met enkele andere voormalige groepsleden de band “Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience”. Ze brachten met hun nummers ‘Boogie Wonderland’, ‘Let’s Groove’ en ‘September’ disco-en soulmuziek in het Sportpaleis. De massa schreeuwde mee met deze wereldbekende nummers en het dak van het Sportpaleis ging er voor de eerste keer af.

Pieter Embrechts was niet alleen de presentator van dienst, de Antwerpse singer-songwriter zong het wondermooie ‘Chemmi’, een ingetogen nummer waar de massa stil van werd.

John_MIles

Geen Night of The Proms zonder John Miles, ook dit jaar bracht hij met zijn ‘Music’ de fans in extase. ‘Music’ is intussen 42 jaar oud en klinkt nog steeds even fris als toen. John Miles bracht verder met ‘Wake Me Up’ een schitterend eerbetoon aan Avicii, de in april van dit jaar overleden Zweedse dj.

milow-20181025-notp-be

Onze Milow moest zeker niet onderdoen voor de buitenlandse sterren op de Proms, hij bracht samen met John Miles en Fine Fleur ‘Lay Your Worry Down’. De Leuvense zanger bracht verder de nummers als ‘You Don’t Know’, ‘You and Me’, ‘Ayo Technology’ en met ‘Howling at the Moon’ zorgde hij letterlijk voor vuurwerk.

seal-20181025-notp-be

De laatste internationale gast van de avond was Seal. De Britse soulzanger stond in 2011 al op de affiche van Night of The Proms in Antwerpen. Vrijdag zette hij met ‘Luck Be A Lady’, ‘Knock On Wood’, ‘Kiss From A Rose’, ‘Killer’ en ‘Crazy’ het Sportpaleis voor de zoveelste keer in vuur en vlam. Afsluiten deden alle artiesten met ‘Hey Jude’ van The Beatles.

notp1Deze 34ste editie van Night of The Proms is een schot in de roos. Dit drie uur durend non-stop spektakel is er eentje om niet snel te vergeten: de artiesten brachten het beste van zichzelf, de sfeer zat goed en de beelden op de fantastische videowall maakten het plaatje compleet. Wie dit fantastisch spektakel wil meemaken kan dat nog vandaag, zaterdag 24 november 2018, in het Sportpaleis. Zeker niet twijfelen, Night of The Proms 2018 is top, wij tellen in elk geval al af naar de volgende editie. Benieuwd wie er in 2019 op de affiche zal prijken..

Night of the Proms 2018 in het Antwerpse Sportpaleis op zaterdag 24 november 2018. Kaarten: 29, 34, 47 en 59 euro via www.teleticketservice.com, 070 345 345 (max. 0,30 euro/min.), vanuit Nederland: 0900 45 000 45 (0,45 euro/min.), www.notp.com en www.sportpaleis.be.

Foto’s: NOTP