Wat is er gebeurd tussen drie en halfvier in het Multatulitheater?

In het Multatulitheater in Antwerpen speelt nog tot en met 12 januari 2019 de komedie ‘Tussen drie en halfvier’ van Jean-Claude Islert, de auteur van o.a. ‘’t Is nu’t moment niet’, vorig theaterseizoen nog te zien in het Multatulitheater. ‘Tussen drie en halfvier’ is een creatie voor Vlaanderen. Guy Keeren zorgde voor de vertaling en bewerking, de regie is in handen van Tom De Beckker en de cast bestaat uit Dirk Mortelmans, Marleen Jacobs, Roos Joris, Patrick Huenaerts en Helena Rothheut.

sized_collage2

Het verhaal

Sylvie en Jack zijn twintig jaar getrouwd. Het is een huwelijk waarbij beide partners er veel affaires op hebben nagehouden. Sylvie is het beu, ze ziet haar man nog graag en wil met Jack afspreken om definitief te stoppen met elkaar te bedriegen. Ze wil haar huwelijk een tweede start geven. Zelf heeft ze al geruime tijd een geheime relatie met Bert, een wat naïeve vrijgezel die nog bij zijn mama woont en op hetzelfde bedrijf werkt als Jack.

sized_56-Tussen drie en half vier-14112018

Wanneer Jack thuis komt vertelt Sylvie aan haar man dat ze moeten stoppen met elkaar te beliegen en bedriegen. Maar Jack heeft net een afspraakje gemaakt met de knappe, verleidelijke stagiaire Emma. Jack, die een geboren leugenaar en vrouwenversierder is, probeert zijn vrouw wijs te maken dat hij dit weekend naar Londen moet voor zijn werk. Als alibi gebruikt hij Bert. Wanneer de goedgelovige Bert weigert te liegen, dreigt Jack met ontslag. Bert staat met zijn rug tegen de muur, want tenslotte is Jack zijn baas.

De arme Bert komt in nauwe schoentjes, hij moet steeds meer leugentjes om bestwil verzinnen en alsof het nog niet genoeg is staat plotseling zijn moeder in de woonkamer van Sylvie en Jack…

sized_collage1

‘Tussen drie en halfvier’ is een leuke komedie, wij waren aanwezig tijdens de première en hebben ons geamuseerd. Het is een theaterstuk over liegen en bedriegen, maar ook over graag zien en over ‘zware dossiers’. Wat er exact gebeurd is tussen drie en half vier, verklappen we niet, dat ontdekt u zelf wanneer u deze komedie ziet. ‘Tussen drie en halfvier’ loopt nog tot en met 12 januari 2019. De voorverkoop loopt als een trein, er zijn reeds 950 tickets verkocht, snel reserveren is aangeraden!

Multatulitheater

Lange Vlierstraat 5

2000 Antwerpen

http://www.multatulitheater.be/

Telefonisch reserveren?

Donderdag tussen 17 en 18.30 uur

Zaterdag tussen 17 en 19 uur

tel. 03/ 231 68 14

Foto’s: Mon Huysmans

Bekijk HIER alle foto’s