Take Twee Producties brengt klassieker ‘Zeg ‘ns Aaa’ naar Antwerpen!

In het Fakkeltheater in Antwerpen vond op 16 november 2018 de première plaats van de komedie ‘Zeg ‘ns Aaa’. Voor velen is het pure nostalgie om Mien Dobbelsteen, Lydie van der Ploeg, Hans Lansberg, Gert-Jan van der Ploeg en de anderen van deze populaire comedy-reeks uit Nederland terug te zien. Want ‘Zeg ‘ns’ Aaa was een van de langstlopende en populairste Nederlandse sitcoms. Er werden van 1981 tot 1993 maar liefst 212 afleveringen uitgezonden door de Nederlandse omroep VARA en de serie was ook in Vlaanderen een megasucces.

sized_collage1

Van september 2003 tot en met november 2004 was ‘Zeg ‘ns Aaa’ als toneelstuk te zien in de Nederlandse theaters met in de hoofdrollen Mien Dobbelsteen, Lydie van der Ploeg, Hans Lansberg, Gert-Jan van der Ploeg, Wiep Lansberg en de moeder van Mien.  

Ben Bervoets en Jerry Verhaert van Take Twee Producties zijn erin geslaagd om dit succesvol theaterstuk naar Antwerpen te brengen. Voor Take Twee Producties is dit opnieuw een mijlpaal in hun zesjarig bestaan, want voor het eerst brengen ze zo’n grote productie met topacteurs en dat in de Rode Zaal van het Fakkeltheater!  Ben en Jerry mogen terecht fier zijn op wat ze de voorbije jaren opgebouwd hebben, met als voorlopig hoogtepunt deze Nederlandse productie.

sized_sized_DSC_0766 - kopie

Het verhaal

‘Met de assistente van dokter Van der Ploeg’. Deze legendarische zin als Mien Dobbelsteen de telefoon opneemt bij de doktersfamilie Van der Ploeg ,waar ze het huishouden draaiende houdt, kent iedereen. Dit is dan ook de openingszin van dit verhaal.

Mien (glansrol voor Liesbet Verstraeten) logeert bij Lydie van Der Ploeg (Katrien De Becker) en Hans Lansberg (Frank Van Erum) omdat haar man Koos, samen met zijn beste vriend Jopie, in het buitenland verblijft. Mien hoopt een paar dagen rustig te kunnen logeren bij de dokter.

sized_collage2

Maar daar komt snel een eind aan wanneer Nel (Saskia Debaere), de moeder van Mien, voor de deur staat. Nel is weggelopen uit het rusthuis en komt logeren bij haar dochter. Niet veel later belt Wiep (Laura De Leeuw), het nichtje van Hans, aan. Ze heeft ruzie met haar vriendje en ook zij komt terug wonen bij dokter van Der Ploeg.

Nog een verrassing voor de familie: Gert-Jan (Reggy Turneer), de zoon van Lydia, komt terug uit Curaçao waar hij 8 jaar heeft verbleven. Gert-Jan heeft op het vliegtuig kennis gemaakt met Ray Boss (Gregory Van Damme) , een zeer zonderlinge figuur die duidelijk een geheim met zich meedraagt.

Tenslotte brengt ook agent Schuitemakers (Jerry Verhaert) een bezoekje aan de familie. Het is een heel boeltje ten huize van de doktersfamilie. Maar gelukkig is er Mien Dobbelsteen om alles in goede banen te leiden…

sized_sized_DSC_0748

‘Zeg ‘ns Aaa’, nog tot en met 2 december 2018 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Er zijn inmiddels al meer dan 1000 tickets verkocht, wilt u er bij zijn is snel wezen de boodschap!

ZEG ‘NS AAA

Auteurs: Chiem van Houweninge en Marina de Vos

Cast: Katrien Debecker, Sakia Debaere, Frank Van Erum, Liesbet Verstraeten, Laura De Leeuw, Gregory Van Damme, Reggy Turneer en Jerry Verhaert

Regie: Ben Bervoets

Fakkeltheater

Hoogstraat 12

2000 Antwerpen

Tickets: https://fakkeltheater.be/voorstelling/zeg-ns-aaa

Bekijk HIER de foto’s van de RODE LOPER