De Komedie Compagnie viert tienjarig bestaan met muzikale komedie ‘Ene Gast, Twee Bazen’

on

De Komedie Compagnie viert in november zijn tienjarig bestaan. De eerste productie in hun jubileumjaar is ‘Ene Gast, Twee bazen’, de Vlaamse versie van de succesvolle West-End en Broadway komedie ‘One man, two guvnors’.

sized_unnamed

Deze komedie is gebaseerd op Carlo Goldoni’s theaterklassieker uit de achttiende eeuw, “Knecht van twee meesters”. Een typisch stijlvoorbeeld van de Commedia dell’Arte. In 2011 ging “One man, two guvnors” van auteur Richard Bean in première in Londen, gevolgd door een internationale tour. In 2012 kwam deze komedie ook voor het voetlicht op Broadway, opnieuw met de originele hoofdrolspeler, namelijk James Corden. Dit was ook de start van zijn Amerikaanse TV-carrière. Theaterrecensenten waren wereldwijd laaiend enthousiast over deze eigentijdse versie. “One man, two guvnors” kreeg talloze nominaties en prestigieuze theaterprijzen en is nu in een regie van Stany Crets in Antwerpen te zien in een Vlaamse bewerking.

sized_unnamed (1)

Het verhaal speelt zich af in 1963 op de Antwerpse Linkeroever. Frankie (Sven De Ridder) zoekt een centje bij te verdienen want hij heeft een verschrikkelijke honger. Het toeval wil dat hij niet een maar twee baantjes tegelijkertijd vindt. Hij werkt zowel voor Stany Stekkers (Kevin Bellemans) als voor Rachel Crabbe (Anouck Luyten), twee verschillende bazen die dit niet weten van elkaar. En de situatie loopt al gauw uit de hand voor de sympathieke Frankie…

sized_unnamed (3)

‘Ene Gast, Twee Bazen’ is een gedurfde keuze van Dirk Van Vooren en Nico Warrinier, de twee bezielers van De Komedie Compagnie. Deze muzikale komedie is een productie die we in Vlaanderen nog nooit gezien hebben. Met een regisseur als Stany Crets weet je dat je iets speciaals mag verwachten. En ‘Ene Gast, Twee Bazen’ is iets speciaals, in de goede zin van de betekenis. Deze komedie is geen evident stuk om te spelen, de Antwerpse regisseur heeft van deze grote cast een perfect geheel gemaakt, de acteurs halen het beste van zichzelf boven en schitteren in hun rol.

sized_sized_DSC_0614b

Deze ruim twee uur durende komedie staat garant voor een avondje of namiddag plezier met een uitstekend cast onder leiding van een uitmuntende Sven De Ridder, met prachtige decors, een knotsgek verhaal én met een live-band onder leiding van Ben Mouling, gekend van Radio Modern.

ENE GAST, TWEE BAZEN

Nog tot en met 8 december, voorstellingen om 20u15 of om 15u15

Productie van Theatertainment voor De Komedie Compagnie

Auteur: Richard Bean

Regie: Stany Crets

Met: Sven De Ridder, Koen Van Impe, Jasmine Jaspers, Ludo Hellinx, Ludo Hoogmartens, Shana Pieters, Laurenz Hoorelbeke,  Anouck Luyten, Kevin Bellemans, Sven Tummeleer, Walter Baele en een live-band onder leiding van Ben Mouling.

Locatie: Theater Elckerlyc – Frankrijklei 85 – Antwerpen

www.elckerlyc.be of bij Ticketbalie op 070 691 002 (max. 0,30 euro/minuut).

Ook  aan de ticketbalie van Mediamarkt op de Keyserlei

Ook aan de infobalie cultuur in de Wisselstraat

Ook aan de ticketbalie van Theater Elckerlyc 1 uur voor aanvang van de voorstelling

Tarieven vanaf 21,5 euro (inclusief reservatie, exclusief verzending)

unnamed (4)