Zwarte komedie ‘Hespenrolletjes of Rode Kool’ in Teater De Peerdestal in Antwerpen

Nog tot en met 3 november 2018 brengt Teater De Peerdestal de komedie ‘Hespenrolletjes of Rode Kool’, een creatie voor Vlaanderen met Myriam Vischschoonmaker en Maurice Van Tiggel. De acteurs en medewerkers van Teater De Peerdestal dragen deze creatie op aan de veel te vroeg overleden auteur Mark Broeckaert (1953-2017) en zijn familie. Mark was tevens de auteur van de succesproductie ‘Een Bruin Leren Zakske’.

sized_collage1

Het verhaal gaat over het bejaard echtpaar Trees (Myriam Vischschoonmaker) en Jef (Maurice Van Tiggel). De twee hebben wat fysieke ongemakjes, Trees is moeilijk te been en haar ogen gaan achteruit, terwijl Jef wat hardhorig wordt.

Trees heeft de dood van hun zoontje Louis nooit kunnen verwerken. Voor haar is het alsof hij nog steeds in zijn bedje ligt. Ze heeft nooit afscheid kunnen nemen van Louis en is getraumatiseerd. Ook is ze het bemoederen door Jef beu. Ze is hulpeloos en ziet het niet meer zitten.

sized_sized_DSC_0980

Trees heeft een foldertje gehaald van het rusthuis. Maar dat ziet Jef dan weer niet zitten. Ook hun dochter Annie kan Jef niet overtuigen. Beide zijn ze het leven moe en samen proberen ze een manier te bedenken voor hun problemen. Uiteindelijk vinden ze een wel heel speciale oplossing…

‘Hespenrolletjes of Rode Kool’ is een uitstekend theaterstuk dat u moet gezien hebben!

 

‘Hespenrolletjes of Rode Kool’ is een zwarte komedie, zo uit het leven gegrepen. Iedereen kent wel iemand die zich in de situatie van Trees en Jef bevindt. Het is een theaterstuk dat aanzet tot nadenken, met een heel verrassend einde. Myriam Vischschoonmaker en Maurice Van Tiggel spelen hun rol met verve, met een lach en een traan kom je meer te weten over dit bejaard koppel.

Wil je weten wat de hespenrolletjes en de rode kool te maken hebben met dit theaterstuk, moet je zeker eens naar het gezelligste theatercafé op de Sint-Nikolaasplaats, in hartje Antwerpen, komen. Let op: er zijn nog slechts tickets beschikbaar voor de voorstellingen van 2 en 3 november. Snel zijn is de boodschap!

sized_collage2

Hespenrolletjes of Rode Kool

Nog tot 3 november 2018

auteur: Marc Broeckaert

regie: Peter Michielsen

acteurs: Myriam Vischschoonmaker en Maurice Van Tiggel

Meer info en tickets op www.teaterdepeerdestal.be

 St Nicolaasplaats 3-4, 2000 Antwerpen

Ook deze producties brengt Teater De Peerdestal dit theaterseizoen:

SOS – komische thriller – van 23 november 2018 tot 19 januari 2019

Serveuses – komedie – van 22 februari 2019 tot 6 april 2019

Oeps… – blijspel – van 3 mei 2019 tot 15 juni 2019