Mémoire Perdue in première met #metoo geïnspireerde theaterversie van komedie ‘Speed The Plow’

on

“Mémoiré Perdue”, het theaterinitiatief van Nick Delafontaine en Aron Wade ging op 19 oktober  in première met ‘Speed The Plow’ van David Mamet, in Theater Klokhuis te Antwerpen.

speed1

Deze vileine komedie met messcherpe dialogen is een typische “Mamet” en geeft een hilarische en genadeloze inkijk in een wereld geobsedeerd door macht en geld: de wereld van de film. We zien geen glamoureuze sterren in felle spotlights over de rode loper gaan, maar we zien de “achterkant” ervan: een kantoor van een producer waar wordt beslist welk scenario het meeste geld zal opbrengen en welke sterren zullen stralen.

speed2

In deze door mannen gedomineerde biotoop heerst een constante wedloop; een “survival of the fittest”. Wie heeft ’t gouden idee? Wie brengt het juiste scenario binnen?  Wie aast op de positie van wie en wie is baas boven baas? Temidden van dit “hanen-geweld” verkeert elke vrouw in een kwetsbare positie.

speed3

‘Speed The Plow’ is een komedie met een ruw randje voor het publiek dat zeker de link zal leggen naar de vele #metoo verhalen in de media. Ook dit stuk met Emelien Raats, Hans Ligtvoet en Wim Danckaert in de hoofdrollen verwijst naar seksistische toestanden in de filmwereld.

Regisseur Nick Delafontaine getuigt: “Dit stuk speelt zich een flink aantal decennia geleden af en toch zie je dat de thematiek razend actueel is… Helaas.”

SPEED THE PLOW

Auteur: David Mamet
Regisseur: Nick Delafontaine
Cast: Emelien Raats, Hans Ligtvoet en Wim Danckaert

Speeldata: 
20,26,27 oktober om 20u30
​21 & 28 Oktober om 15u

Locatie: 
Theater Klokhuis, Vlaams Fruit, Parochiaanstraat 4 2000 Antwerpen
Website: www.memoireperdue.be
Foto’s: Goele Bormans

MEMOIRE PERDUE SPEED THE PLOW AFFICHE VERT A4