An Nelissen is de nieuwe burgemeester van A!

Maandag 15 oktober 2018, daags na de verkiezingen, werd in Theater Elckerlyc bekend gemaakt wie de rol van de burgemeester in de komedie ‘‘t Schoon Verdiep’ zal spelen.

Het was niemand minder dan An Nelissen, die samen met haar ‘echtgenoot’ Manou Kersting, uit de witte limousine stapte aan Theater Elckerlyc. De twee werden onder toezicht van twee heuse bodyguards naar het podium gebracht, waar de kersverse burgemeester haar eerste toespraak gaf. Tevens was het plechtige moment om de volledige affiche te onthullen.

collage1

An Nelissen zal van 26 april tot en met 19 mei samen met Dirk Van Vooren, Roel Vanderstukken, Manou Kersting, Karel Deruwe, Ivo Pauwels, Jits Van Belle, Christophe Stienlet, Jeron Dewulf en Jan Van Den Boschschitteren in “’t Schoon Verdiep”. Regisseur Christophe Ameyemag dit voorjaar dus stevig aan de slag met de theaterbewerking van “Out of Order” van de Engelse auteur Ray Cooney.

‘t Schoon Verdiep

Deze bewerking en tegelijk nieuwe creatie, gebaseerd op de originele klucht ‘Out of order’ uit 1990 en geschreven door de Engelse komedieschrijver Ray Cooney, is voor het eerst in Vlaanderen te zien.  De actie vindt plaats in Antwerpen in een hotelsuite (of schoon verdiep) van een chique hotel en draait om een gevonden lijk veroorzaakt door een defect schuifraam. Mocht dat lijk niet uit het raam van de suite hangen, dan zou de nacht gevuld zijn met gelach, drank en seks.

sized_DSC_0755

Maar gelukkig is er nog altijd de persoonlijke assistent van de burgemeester, die de verkeerde man op de juiste plek is om de puinhoop op te ruimen, letterlijk en figuurlijk! Want aan het eind van de dag heeft de burgemeester een reputatie hoog te houden. Al zal het een hele uitdaging worden om dit waar te maken…  

An Nelissen

An Nelissen speelt al meer dan 40 jaar theater en is ook bekend van enkele televisiereeksen (o.a. Langs De Kade, Kriebels en Familie). Sinds ze in 1997 solovoorstellingen begon te spelen, groeide ze uit tot 1 van de populairste comediennes van Vlaanderen. Heel Vlaanderen herinnert zich “De vaginamonologen”. Ze werd een vaste waarde in de Vlaamse culturele centra en haar shows bereiken een breed publiek, terwijl ze inhoudelijk toch steevast moeilijke onderwerpen aankaart. Een unieke artiest met een verbazingwekkend talent om iedereen in het publiek te raken.

collage3

‘T SCHOON VERDIEP

vanaf 26 april tot en met 19 mei 2019, voorstellingen om 20u15 of om 15u15

Een productie van Theatertainment voor De Komedie Compagnie.

Regie: Christophe Ameye

Vertaling/bewerking: Christophe Ameye & Dirk Vanderbemden

Cast: An Nelissen, Dirk Van Vooren, Roel Vanderstukken, Manou Kersting, Karel Deruwe, Ivo Pauwels, Jits Van Belle, Christophe Stienlet, Jeron Dewulf en Jan Van Den Bosch.

Locatie: Theater Elckerlyc – Frankrijklei 85 – Antwerpen

Tickets: www.elckerlyc.be of bij Ticketbalie op 070 691 002 (max. 0,30 euro/minuut).

Ook  aan de ticketbalie van Mediamarkt op de Keyserlei

Ook aan de infobalie cultuur in de Wisselstraat

Ook aan de ticketbalie van Theater Elckerlyc 1 uur voor aanvang van de voorstelling

Tarieven vanaf 21,5 euro (inclusief reservatie, exclusief verzending)

.