Verrassende ‘Meiskes & Jongens’ in première in Theater Elckerlyc

Zondag 30 september ging de voorstelling ‘Meiskes & Jongens’ in première in Theater Elckerlyc in Antwerpen. ‘Meiskes & Jongens’ is iets vernieuwend in het Vlaamse theaterlandschap. Het is geen toneelstuk, musical, komedie, drama of muziektheater, ‘Meiskes & Jongens’ beweegt zich ergens daartussen. Het is een collage, een tranche de vie waarin de songs van Raymond van het Groenewoud verweven zitten tussen de teksten van Arne Sierens.

42894408_1932688810145695_5504393948698771456_o

Het verhaal

Het is een warme zomerdag. Gregory (Timo Tembuyser), Anthony (Korneel Defranq) en Bertrand (Florian Avoux) krijgen bezoek van Daniëlle (Barbara De Winter) en Lieske (Jolijn Anthonissen). De vijf gaan zwemmen en willen een tuinfeest organiseren. Wanneer vader Philip De Clerq (Koen Van Impe) plots Daniëlle ziet, blijkt dat de twee een verborgen relatie hebben. Philip zit verveeld met de situatie en vraagt raad aan zijn ietwat rare buurman (Stany Crets). Hij wil kost wat kost vermijden dat zijn vrouw Tilly (Karlijn Sileghem) iets te weten komt over zijn geheime romance. Plots worden alle scheuren en barsten van het gezin pijnlijk zichtbaar…

‘Meiskes & Jongens’ is een aparte voorstelling met een ziel die van scène tot scène andere vormen aanneemt en een rauw, donker verhaal vertelt. Na afloop van de première hadden velen een ‘dit had ik niet verwacht’ gevoel. Wie dacht naar een doorsnee musical te komen kijken, was mis.

sized_sized_DSC_0036Het verhaal vormt samen met een hele reeks nummers uit de 40-jarige carrière van Raymond van het Groenewoud een verrassende totaalbeleving. ‘Meiskes & Jongens’ is soms grillig, soms hard, soms respectloos, soms baldadig, soms schrijnend. Kortom, een combinatie van pijnlijke situaties met een vleugje humor.

Deep Bridge maakt met het stuk ‘Meiskes & Jongens’ een atypisch zijsprongetje en creëerde zo een voorstelling voor zowel musicalfans als voor liefhebbers van het stevigere theaterwerk.

Deze voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van theatermaker Arne Sierens. Script en regie zijn in handen van Sébastien De Smet en Dag Taeldeman verzorgt de arrangementen.

Scènefoto’s: Deep Bridge

sized_sized_DSC_0033_01

‘Meiskes & Jongens’ vanaf 4 tot en met 14 oktober 2018 in Theater Elckerlyc in Antwerpen.

Meer info en tickets op www.deepbridge.be

Bekijk HIER alle foto’s