Doldwaze komedie ‘Daar Zijn Kosten Aan!’ in het Multatulitheater

In het Multatulitheater in Antwerpen is nog tot en met 27 oktober 2018 ‘Daar Zijn Kosten Aan!’ te zien. Een heerlijke komedie van François Scharre, vertaald en bewerkt door Guy Keeren, in een regie van Thomas De Wit.

17-Daar zijn kosten aan-05092018

Het verhaal

Bert (Willy Ngala) is door zijn vrouw Angèle (Rita Provo) het huis uitgezet omdat hij een verhouding heeft met de veel jongere Elise (Nathalie Verbeure). Bert zoekt dringend een nieuwe woning die betaalbaar is voor hem.

Toevallig komt hij te weten dat er een appartement te huur staat in de Verschansingstraat in Antwerpen. Eén probleem voor Bert, het appartement wordt verhuurd in cohabitatie met drie andere bewoners. En die hebben serieus last van OCS, een obsessief-compulsieve stoornis. Dat wil zeggen dat ze alle drie een ‘tic’ hebben.

34-Daar zijn kosten aan-05092018

Marilou (Chris Wils) heeft de ‘kuisziekte’ en wil dat het appartement er steeds piekfijn bij ligt, Johan (Jan Ryngaert) doddelt en heeft een grendelmanie. De deur moet voor hem altijd met alle sloten vergrendeld zijn of hij slaat in paniek. En dan is er nog Sonja (Ann Pierssens), zij is seksueel geobsedeerd.

De drie bewoners willen alleen een nieuwe bewoner aanvaarden als die ook een ‘tic’ heeft. Bert bedekt voor zichzelf een ‘tic’ en wordt aanvaard door zijn drie medebewoners.

52-Daar zijn kosten aan-05092018

Maar dan komt zijn ‘lieftallige’ echtgenote Angèle kijken waar hij woont, want ze wil hem het bezoekrecht van zijn kinderen afnemen. Ze schakelt zelfs familierechter Lesley Poppe (Harry De Kok) in om dit te regelen. Bert probeert zijn vel te redden, met de medehulp van zijn drie flatgenoten. Maar het wordt voor hem zo ingewikkeld dat hij zelf verstrikt raakt in zijn eigen leugens…

65-Daar zijn kosten aan-05092018

‘Daar Zijn Kosten Aan!’ is de perfecte opener voor het nieuwe theaterseizoen van het Multatulitheater. Een fantastische komedie vol grappige situaties, misverstanden en leugentjes om bestwil, gebracht door zeven uitstekende acteurs. Puur amusement verzekerd met deze komedie! Na afloop van de première mochten de acteurs dan ook een warm en verdiend applaus in ontvangst nemen van de volledige zaal.

26-Daar zijn kosten aan-05092018

De tickets vliegen de deur uit, er zijn ondertussen al meer dan 850 tickets verkocht, maar je kan er zeker nog bij. Reserveer via de shopknop op de facebookpagina van het Multatulitheater of telefonisch 03 231 68 14 (do 17-18.30u, za 17-19u) of via deze link: http://tickets.roodfluweel.be/multatuli

‘Daar zijn kosten aan!’ van François Scharre (Toqué avant d’entrer)

Vertaling/bewerking: Guy Keeren

Regie: Thomas De Wit

Met Ann Pierssens, Rita Provo, Chris Wils, Harry De Kok, Willy Ngala, Nathalie Verbeure en Jan Ryngaert

Foto’s: Mon Huysmans

Multatulitheater

Lange Vlierstraat 5

2000 Antwerpen

www.multatulitheater.be

Bekijk HIER alle foto’s