‘Daar zijn kosten aan’ in het Multatulitheater

Bert is door zijn vrouw uit huis gezet en wacht nu op de scheiding. Hij zoekt een betaalbaar appartement en vindt iets in cohabitatie met drie andere bewoners. Alleen, die drie bewoners hebben serieus last van OCS, een obsessief-compulsieve stoornis, m.a.w. ze hebben alle drie een ‘tic’. Marilou heeft een opruimmanie, Johan doddelt en heeft een grendelmanie en Sonja is seksueel geobsedeerd.

daarzijnkostenaan

Ze willen alleen een nieuwe bewoner aanvaarden als die ook een ‘tic’ heeft. Dus zal Bert iets moeten bedenken. Als beroep spreekt hij stemmetjes in voor tekenfilms, dus dat wordt zijn nieuwe ‘tic’ en hij krijgt onderdak.

Maar dan komt zijn ‘lieftallige’ echtgenote Angèle kijken waar hij woont, want ze wil hem het bezoekrecht van zijn kinderen afnemen. Ze schakelt zelfs familierechter Lesley Poppe in om dit te regelen. Bert zal dus serieus zijn best moeten doen om dit op te lossen, maar zijn drie nieuwe flatgenoten willen hem met plezier helpen, maar dat lukt niet altijd even goed…

MT logo‘Daar zijn kosten aan’ van François Scharre, (Toqué avant d’entrer) vertaling/bewerking Guy Keeren, regie Thomas De Wit.

Vanaf 8 september tot en met 27 oktober 2018.

Met Ann Pierssens, Rita Provo, Chris Wils, Harry De Kok, Willy Ngala, Nathalie Verbeure en Jan Ryngaert

Multatulitheater vzw

Lange Vlierstraat 5

2000 Antwerpen

03 231 68 14

www.Multatulitheater.be