De Komedie Compagnie viert tiende verjaardag in stijl!

Dirk Van Vooren en Nico Warrinnier vieren samen met tientallen acteurs tiende verjaardag van ‘het plezantste theater van ’t stad’!

De Komedie Compagnie van Dirk Van Vooren en Nico Warrinnier mochten op 18 augustus 2018 tien kaarsjes uitblazen en dat deden ze in gezelschap van tientallen acteurs en theatermakers in Plaasj Kaffee op de Antwerpse Linkeroever. Ook wij van Explosief waren aanwezig op het verjaardagsfeest van ‘het plezantste theater van ’t stad’. De Komedie Compagnie was niet alleen jarig, Ivo Pauwels, een van de vele genodigden die we allemaal kennen als nonkel Jef, vierde zaterdag 18 augustus zijn 80ste verjaardag.

sized_sized_DSC_0126
Nico Warrinnier

Dirk Van Vooren schetste tien jaar Komedie Compagnie in enkele cijfers. “In de afgelopen tien jaar hebben we 23 theaterproducties gebracht, een 60-tal verschillende acteurs hebben bij ons op de planken gestaan en we noteerden ruim 250.000 bezoekers. Dat zijn meer tickets dan dat de musical ‘40-45’ al verkocht heeft. Ik moet eerlijk zeggen: wij deden er tien jaar over, zij vijf jaar, want de oorlog duurde vijf jaar”, aldus de steeds grappige Dirk Van Vooren.

sized_sized_DSC_0131
Dirk Van Vooren

Van Vooren bracht ook dank uit. Dank voor het publiek, want zonder publiek geen theater. Dank aan de acteurs, regisseurs, de pers, aan Nico Warrinnier voor het vertrouwen en de steun de afgelopen tien jaar, hun partners en kinderen. Als primeur kregen we mee dat Nico en Sien begin volgend jaar hun eerste kindje verwachten.

sized_sized_DSC_0139

De Komedie Compagnie stelde tevens hun nieuwe theaterseizoen voor. Ze starten het theaterseizoen in september met een tournee door Vlaanderen met ‘DE SCHAAR ERIN’, deze interactieve komedie speelden ze in 2016 in Theater Elckerlyc.

In november 2018 gaat ‘ENE GAST, TWEE BAZEN’ in première in regie van Stany Crets. Hij stelde een topcast samen met Sven De Ridder, Walter Baele, Koen Van Impe, Ludo Hellinx, Kevin Bellemans, Anouck Luyten, Laurenz Hoorelbeke, Shana Pieters, Eric Baranyanka, Sven  Tummeleer en Jasmine Jaspers.

sized_sized_DSC_0173

En vanaf 26 april 2019 staat de komedie T SCHOON VERDIEP’ op het programma. Dit blijspel gebaseerd op een stuk van Ray Cooney, werd bewerkt door regisseur Christophe Ameye. Wie de Antwerpse burgemeester zal spelen wordt nog even geheim gehouden tot na de verkiezingen in oktober, maar De Komedie Compagnie pakt wel al uit met knallende namen als Dirk Van Vooren, Roel Vanderstukken, Manou Kersting, Karel Deruwe, Ivo Pauwels, Jits Van Belle, Christophe Stienlet, Jeron Dewulf en Jan Van den Bosch.

sized_sized_DSC_0176

PRAKTISCHE INFORMATIE

ENE GAST, TWEE BAZEN , vanaf 9 november tot en met 8 december 2018,  voorstellingen om 20u15 of om 15u15

‘T SCHOON VERDIEP, vanaf 26 april tot en met 19 mei 2019, voorstellingen om 20u15 of om 15u15

Locatie: Theater Elckerlyc – Frankrijklei 85 – Antwerpen

Tickets via  www.elckerlyc.be of bij Ticketbalie op 070 691 002 (max. 0,30 euro/minuut).

Ook  aan de ticketbalie van Mediamarkt op de Keyserlei

Ook aan de infobalie cultuur in de Wisselstraat

Ook aan de ticketbalie van Theater Elckerlyc 1 uur voor aanvang van de voorstelling

Tarieven vanaf 21,5 euro (inclusief reservatie, exclusief verzending)

Meer info op www.elckerlyc.be

 

Bekijk HIER alle foto’s