Lokerse Feesten 2018 vanaf 3 augustus tot en met 12 augustus

on

De 44ste editie van de Lokerse Feesten belooft opnieuw een tiendaags muzikaal feest te worden. De organisatoren hebben opnieuw grote namen kunnen strikken die vanaf 3 tot en met 12 augustus 2018 zullen optreden aan de Grote Kaai in Lokeren.

Judas Priest, Simple Minds, The Prodigy, Clouseau, Bart Peeters, Front 242, Pretenders, Arsenal en Gary Numan zijn maar enkele namen die op de affiche prijken van de Lokerse Feesten. De volledige line up vind je op www.lokersefeesten.be. Ook alle praktische info en ticketverkoop vind je op deze website terug.

sized_sized_DSC_0033

LOKERSE FEESTEN NACHTBUS

Terug naar huis? Na een avondje Lokerse Feesten is dit niet altijd zo eenvoudig. Daar hebben de organisatoren een mouw aan gepast: Elke avond vertrekken er in alle richtingen vanuit Lokeren nachtbussen.

Vertrekuur vanuit Lokeren: 02.45 uur

Vertrekplaats: stelplaats De Lijn t.h.v. NMBS station Lokeren (op 5 à 10 min wandelen van het festivalterrein)

LIJN 1: Lochristi, P&R Oostakker en eindhalte Gent Dampoort

LIJN 2: Expresbus naar Antwerpen Berchem

LIJN 3: Zele Station, Dendermonde Station en eindhalte Aalst Station

LIJN 4: Sinaai station, Belsele Station, St Niklaas Station, St Niklaas De Ster en eindhalte Beveren Station

Regiobussen: ‘s Avonds heen, ‘s nachts terug

LIJN 5

Heenrit, vertrek uren:

  • 18u00 Stekene Kerk
  • 18u20 Moerbeke thv supermarkt Smatch
  • 18u30 Eksaarde thv Sporthal

(Opgepast: Zondag 5 augustus uitzonderlijk vertrek om 15u00 Stekene Kerk)

Terugrit vertrek uur idem als nachtbussen: 02u45

LIJN 6

Heenrit, vertrek uren:

  • 17u45 Zelzate Grote markt (Opgepast: Zondag 5 augustus uitzonderlijk vertrek om 14u45)
  • 18u00 Wachtebeke thv Cultureel centrum
  • 18u30 Zeveneken kerk
  • 18u45 Beervelde thv Bushalte ’t Feestpaleis

(Opgepast: Zondag 5 augustus uitzonderlijk vertrek om 14u45 Zelzate Grote Markt)

Terugrit : vertrekuur idem als nachtbussen: 02u45

Je voucher wissel je de dag zelf dan aan de inkomkassa in voor je busticket. Er is geen heenrit voorzien of inbegrepen in dit ticket. Daarvoor raden we je aan gebruik te maken van het openbaar vervoer, met de bus of de trein.

sized_sized_DSC_0043

Volgende editie met nieuwe voorzitter

De Lokerse Feesten vzw krijgt na deze editie een nieuwe voorzitter. Timothy Heyninck neemt dan het roer over van huidig voorzitter Jan Cools.

Timothy is 38 jaar en zit al enkele jaren in het bestuur van de festivalorganisatie. Hij is gehuwd, vader van twee dochters en mede-zaakvoerder van KBC Verzekeringen Boon&Heyninck met drie kantoren in Lokeren, Zele en Waasmunster.

Op de laatste dag van de 44e editie, op zondag 12 augustus 2018, worden de taken overgedragen. Dan zal de 49-jarige Jan Cools dag op dag 17 jaar de organisatie hebben geleid. Op 12 augustus 2001 nam hij zelf de fakkel over van Luc Bonnaerens.

Jan Cools & Timothy Heyninck
Jan Cools & Timothy Heyninck

“Het is mooi geweest. 15 jaar als garçon, tapper en secretaris en dan 17 jaar als voorzitter. Meer dan twee derden van mijn leven tot nu toe in dienst van ons festival. Ik heb ons mogen weten evolueren van een regionaal stadsfeest naar een internationaal geroemd kwaliteitsfestival dat drijft op het enthousiasme van de honderden vrijwilligers en dat de binding met de Lokeraar nooit is verloren. Op die geslaagde evenwichtsoefening ben ik heel fier.”, aldus Cools.

sized_sized_DSC_0030

Tegelijk wordt de job van ondervoorzitter overgedragen van Kurt Rombaut (58), die penningmeester wordt, naar Bart Nonneman (38)  en zet ook secretaris Bruno Van Eetvelde (44) na bijna twee decennia een stap terug als secretaris. Els De Pauw (39) neemt de ledenadministratie over terwijl Amaury Van Kenhove (29) de contacten met de pers overneemt.

‘Allemaal jonge mensen met de nodige ervaring, het juiste engagement en de steun van de hele ploeg, dus de Lokerse Feesten kunnen weer voor heel wat jaren verder’ besluit Jan Cools, die aangeeft wel actief te willen blijven achter de schermen en tijdens de feestweek op het terrein zelf.

www.lokersefeesten.be