Europese première van ‘The Great Gatsby’ in het Noordteater in Antwerpen

on

Het Noordteater in Antwerpen pakt als seizoensafsluiter uit met een absolute klepper: de theaterversie van ‘The Great Gatsby’, voor het eerst in Europa te zien!

‘The Great Gatsby’, van auteur Simon Levy, is gebaseerd op het boek van F. Scott Fitzgerald en is in het verleden maar liefst vijf keer verfilmd. De versie van 2013, met Leonardo DiCaprio in de rol van Jay Gatsby, ligt bij velen nog vers in het geheugen.

sized_sized_DSC_0506

‘The Great Gatsby’  is een fantastische seizoensafsluiter dat u zeker niet mag missen!

Vol spanning en vol verwachtingen waren we zaterdag 26 mei afgezakt naar het Noordteater om de première van dit meesterwerk van F. Scott Fitzgerald bij te wonen. En de hoge verwachtingen werden volledig ingelost, ‘The Great Gatsby’ is een topproductie met een uitstekende cast, een verhaal dat zowel pakkend als boeiend is, met prachtige muziek en videobeelden die de sfeer uit de jaren 20 van vorige eeuw weergeven. Het geeft je als toeschouwer het gevoel dat je zelf middenin het verhaal zit.

sized_sized_DSC_0479

Het hele team van het Noordteater, onder leiding van artistiek Coördinator van het Noordteater en tevens regisseur van ‘The Great Gatsby’ Nick Delafontaine, is enorm trots dat het deze theaterproductie naar Antwerpen kon halen. En terecht, de Europese première van ‘The Great Gatsby’ is niet in Londen of Parijs te zien, maar het is het Noordteater dat de eer krijgt om deze Amerikaanse klassieker als eerste in Europa te brengen.

‘The Great Gatsby’ is een aangrijpende en passionele love story over jonge mensen in de ‘roaring twenties’ van de vorige eeuw…of hoe een onmogelijk verlangen kan ontaarden in een obsessie die alles vernietigt..

Het verhaal gaat over Jay Gatsby, de man die alles heeft. Iedereen die iets voorstelt wordt gezien op zijn feestjes. Zijn landgoed op Long Island zindert van de jonge mensen die drinken, dansen en over de mysterieuze Gatsby praten. Want Gatsby – jong, knap en verschrikkelijk rijk – lijkt altijd een eenling tussen de menigte, kijkend en in afwachting, hoewel niemand weet waarvan.

Onder de broeierige oppervlakte van zijn leven schuilt een geheim: een stil, onmogelijk verlangen naar Daisy Buchanan. En deze destructieve obsessie dreigt alles te vernietigen…

sized_sized_DSC_0494

Ook volgend theaterseizoen belooft een topper te worden. Het 44ste speelseizoen start op 8 september 2018 met de komedie ‘Het leven zoals het is… De Wijkagenten’ van Brik Van Dyck. Het volledige programma vindt u op www.noordteater.be

THE GREAT GATSBY

Auteur: Simon Levy (naar de roman van F.Scott Fitzgerald)

Regie: Nick Delafontaine

Regie-assistentie: Tom van Dessel

Cast: Hans Claes, Rosalie Delforge, Philippe “Swa” Van Deyck, Joke Van de Velde, Jody Santamaria, Zoë Kerremans, Danny Brosens, Christophe Deckers, Shauny Linders en Rob Scheers

‘The Great Gatsby’, nog tot en met 23 juni 2018 in het Noordteater in Antwerpen.

Meer info en tickets op www.noordteater.be

Bekijk HIER alle foto’s