Theatertip: Heerlijke komedie ‘Van Kwaad Naar Erger’ in het Multatulitheater

on

Heb je al eens een theatervoorstelling bijgewoond in het Multatulitheater in Antwerpen? Het Multatulitheater is een café-theater in zijn puurste vorm en is gelegen in Lange Vlierstraat. In de theaterzaal vind je geen klassieke ‘pluchen’ zetels, maar huiselijke stoelen met tafeltjes.

Het is een echt volkstheater waar je je meteen thuis voelt. Wij van Explosief waren aanwezig tijdens de zondagmatinee en genoten er van de deurenkomedie ‘Van kwaad naar erger’.

sized_69-Van kwaad naar erger-18042018

‘Van kwaad naar erger’ is een heerlijke komedie geschreven door Jeroen Maes, de succesvolle auteur die eerder o.a. ‘Komen (Vr)eten’, ‘De Laatste kans’, ‘Brasschaatse Huisvrouwen’ en ‘Café Beveren’ schreef. De cast bestaat uit Annemie Joris, Willy Ngala, Roos Joris, Vera Van Arkkels en Dirk Van de Merlen, die tevens de regisseur is.

Het verhaal

Franky Dendooven (Dirk Van de Merlen) is getrouwd met Jenny (Vera Van Arkkels). Jenny is een nachtverpleegster en als zij met de nacht staat komt Kelly (Annemie Joris), de minnares van Franky, langs.

sized_51-Van kwaad naar erger-18042018

Het is nog vroeg in de ochtend wanneer de nieuwe buurman en duivenmelker Etienne Verplancke (Willy Ngala) langskomt om kennis te maken en Etienne wil in passant praten over een bouwvergunning voor zijn nieuwe duiventil. Franky is niet opgezet met het vroege bezoek van zijn nieuwe buurman maar krijgt Etienne met geen stokken het huis uit.

sized_07-Van kwaad naar erger-18042018

Maar dan komt plots Jenny een half uurtje vroeger naar huis. Franky slaat in paniek, zijn minnares Kelly is nog aanwezig en dat mag Jenny niet te weten komen. Franky bombardeert Etienne meteen tot echtgenoot van Kelly om zijn affaire te maskeren. Maar als Josiane (Roos Joris), de vrouw van Etienne aanbelt, kan het spel van persoonsverwisselingen en verstoppen beginnen. Maar hoeveel leugentjes om bestwil Franky ook gebruikt, het gaat van kwaad naar erger…

sized_26-Van kwaad naar erger-18042018

De komedie ‘Van kwaad naar erger’ staat garant voor een ontspannende en gezellige avond of namiddag in het Multatulitheater in Antwerpen. Het is lachen geblazen van begin tot einde met deze hilarische situatie- en deurenkomedie, die uitstekend gebracht wordt door de vijf acteurs. Wij hebben ons kostelijk geamuseerd en niet alleen wij, de hele zaal genoot van de vertoning. Na afloop was iedereen het er over eens: Van kwaad naar erger’ is een komedie die je moet gezien hebben!

sized_28-Van kwaad naar erger-18042018

VAN KWAAD NAAR ERGER

Auteur:Jeroen Maes

Regie Dirk Van de Merlen

Cast: Annemie Joris, Willy Ngala, Roos Joris, Vera Van Arkkels en Dirk Van de Merlen

Meer info en tickets: www.multatulitheater.be

Foto’s: Mon Huysmans

Bekijk HIER alle foto’s