Geslaagde première van ‘Nonkel Jef & de verloren zoon’ in Theater Elckerlyc

Vrijdag 30 maart 2018 ging met ‘Nonkel Jef & de verloren zoon’ de tweede theatervoorstelling rond de kempense boer Nonkel Jef, gespeeld door Ivo Pauwels, in première. Nonkel Jef is wereldberoemd in Vlaanderen geworden dankzij de komische televisiereeks die liep van 1995 en 2001 op vtm. Maar liefst 175 afleveringen lang konden de vele fans het wel en wee meemaken van Jef Melkenbeek, Odette, Sander, Izzi, Magda, Zotten Dré en vele anderen.

sized_sized_DSC_0714

In 2016 kreeg de reeks met de komedie ‘Nonkel Jef zit in de patatten’ een bijzonder succesvol tweede leven in Theater Elckerlyc en trok de cast vervolgens op tour door heel Vlaanderen.

Twee jaar later heeft Brik Van Dyck met ‘Nonkel Jef & de verloren zoon’ een succesvol vervolg geschreven en deze keer schitteren naast Ivo Pauwels ook Luc Verhoeven, Linda De Ridder, Brik Van Dyck, Dirk Lavrysen, Patrick Onzia en Diana More op de scène.

sized_SHG_Nonkel Jef 112

Nonkel Jef is terug, Nondegodvernondemiljaardedju!

Nonkel Jef (Ivo Pauwels) beleeft zijn rustige (nu ook weer niet zo een rustige) oude dag op zijn boerderij samen met Odette (Linda De Ridder), Sander (Dirk Lavrysen) en Zotten Dré (Patrick Onzia). Het verhaal begint wanneer nonkel Jef dronken thuis komt van een kaarting in het café. Odette probeert zich te ontspannen door te mediteren en maakt het avondeten klaar. Zotten Dré is bezig met de grote kuis, de bazige Magda (Diana More) is nog steeds op het geld van nonkel Jef uit en Sander heeft honger…het leven zoals het is op boerderij van Jef Melkenbeek in dorpje Ginderbos in de Kempen.

sized_sized_DSC_0699Plots ziet Sander twee mannen staan in de verte. Met een verrekijker houden de twee mysterieuze figuren de boerderij van nonkel Jef in de gaten. Het zijn de louche zakenman Freddy Van Gompel (Brik Van Dyck) en zijn hulpje Isidoor (Luc Verhoeven), de landmeter. Freddy wil graag de boerderij kopen om er een driesterren hotel te bouwen. Via enkele smoesjes probeert hij iedereen te overtuigen om de boerderij te verkopen. Odette, Sander, Izzi, Magda en zelfs Zotten Dré zien het zitten met de verkoop van de boerderij, maar zal nonkel Jef zwichten voor het grote geld?

‘Nonkel Jef & de verloren zoon’ is een heerlijke komedie, na al die jaren is het nog steeds genieten van de fratsen van nonkel Jef en zijn vrienden. Deze theaterproductie betekent ook de terugkeer van Luc Verhoeven in de rol van Izzi. ‘Nonkel Jef & de verloren zoon’ staat garant voor een twee uur durende komedie. Voor vele fans is dit een stukje nostalgie, voor de jongere theaterliefhebbers een kennismaking met de meest ongemanierde boer van Vlaanderen.

sized_SHG_Nonkel Jef 21

Met Nonkel Jef & de verloren zoon’ is het ontspannend genieten van deze theaterversie van Vlaanderens legendarische sitcom. De inmiddels bijna 80-jarige Ivo Pauwels speelt  zijn rol met verve en de jaren hebben nog steeds geen vat op hem. Ivo zet nog steeds dezelfde nonkel Jef neer zoals we hem al dertig jaar kennen. Wat ook gezegd kan worden van Luc Verhoeven en Linda De Ridder, de twee overige uit de originele bezetting van de televisiereeks. Niet alleen Ivo, Luc en Linda verdienen een pluim, de hele cast werd na afloop van de première letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet.

NONKEL JEF & DE VERLOREN ZOON

Een productie van Theatertainment.

Nog tot en met 15 april in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Vervolgens op tour door Vlaanderen van 21 april tot en met 31 mei 2018.

Regie : Dirk Lavrysen– Scenario: Brik Van Dyck

Met: Ivo Pauwels, Linda De Ridder, Luc Verhoeven, Dirk Lavrysen, Patrick Onzia, Diana More, Brik Van Dyck

Meer info op www.nonkeljefinhettheater.be – 070 691 002 (max. 0,30 euro/min) – Ticketbalie Media Markt, De Keyserlei 58-60

Prijzen Cat. 1 € 30,50 – Cat. 2 € 26,50 & Cat. 3 € 21,50

VIP seats € 45

Alle prijzen zijn inclusief reservatie- en exclusief verzendingskosten.

Scènefoto’s: Steven Hendrix

Bekijk HIER alle foto’s