‘A Night at the Opera’ brengt een avond vol hoogtepunten uit de periode van de Italiaanse Opera

on

Music Hall is al dertig jaar de referentie in musicals, balletten- en operavoorstellingen. Met ‘A Night at the Opera’ brengen ze iets nieuws. ‘A Night at the Opera’ is een jaarlijks weerkerend programma waarbij de beste en bekendste opera-aria’s, -koren, -ensembles en muzikale intermezzi aan bod komen. Zo kunnen niet alleen operaliefhebbers, maar iedereen die wil kennismaken met dit prachtige genre, genieten van het beste van de opera.

Zaterdag 17 maart 2018 werd de première gehouden in Stadsschouwburg in Antwerpen. Deze eerste editie van ‘A Night at the Opera’ is een aaneenschakeling van hoogtepunten uit de Italiaanse opera, van het begin van de 19de eeuw tot het begin van de 20ste eeuw, met focus op de titanen van dit genre.

De avond werd ingezet met één van de bekendste en meest sprankelendste ouvertures, de sinfonia uit ‘Nabucco’. Verder werd er werk vertolkt van Bellini’s belcanto (pure zangkunst en komische werken) en de romantiek van Donizetti’s ‘L’Elisir D’Amore’. Ook de meer burgerlijke, hedendaags en realistische drama’s kwamen aan bod (‘La Traviata’) en het diep lyrisme van Puccini’s ultieme opera ‘Turandot’.

night opera1

Bekende massascènes, van diepe emoties met het slavenkoor uit ‘Nabucco’ tot het champagnefeest ‘Brindisi’ uit ‘La Traviata’, opzwepende aria’s en melodieën die behoren tot het collectieve muzikale geheugen, zoals ‘E lucevan le stelle’, ‘Stride la Vampa’, of ‘E Strano” uit ‘La Traviata’. Maar er klinken ook bloedstollende duetten, quartetten, koren en intermezzi, die zowel romantisch als heldhaftig klinken.

‘A Night at the Opera’ is méér dan de moeite waard om te zien. Voor velen is het een eerste kennismaking met dit genre en eens je ervan geproefd hebt, smaakt het naar meer. Een uitstekend Music Hall Classical Orchestra en koor, fantastische solisten, mooie kostuums en dit in een prachtig kader. Kortom, ‘A Night at the Opera’ is een totaalpakket Italiaanse opera op z’n best!

‘A Night at the Opera’ is er volgend jaar terug.  Op 26 april 2019 om 20.00 uur in Capitole Gent en op 27 april 2019 om 20.00 uur in Stadschouwburg in Antwerpen.

Meer info en tickets op www.Musichall.be