Theaterklassieker ‘Een inspecteur belt aan’ voor het eerst in Vlaanderen te zien!

Loge10 Theaterproducties heeft in de loop der jaren een thrillertraditie opgebouwd, denk maar aan de klassiekers van Agatha Christie zoals ‘De Muizenval’, ‘Moord op de Nijl’, ‘Moord op de Orïent-Express’ en ‘Toen Waren er nog Nul’. Deze keer brengen ze in het Fakkeltheater de theaterthriller ‘Een inspecteur belt aan’ van JB Priestley. Een spannende whodunit uit 1946, wereldwijd reeds bezocht door meer dan 4 miljoen toeschouwers.

sized_21167179_2017060015182776_9021505035625952315_o

Het was voor Bruno Van Heystraeten, artistiek leider van Loge10 geen sinecure om dit theaterstuk naar Vlaanderen te halen. Deze parel van een klassieker wordt streng bewaakt door de rechthebbenden in Londen. Het feit dat Loge10 in het verleden eerder klassiekers van Agatha Christie bracht, was doorslaggevend om dit meesterwerk in première voor Vlaanderen te mogen brengen.

EEN INSPECTEUR BELT AAN

Het verhaal neemt ons mee naar Londen, begin jaren 1900. Vader Arthur Birling (Dirk Bosschaert) en zijn vrouw Sybil (Andrea Croonenberghs) zitten gezellig aan tafel met hun kinderen. Ze vieren het verlovingsfeest van hun dochter Sheila (Nathalie Wijnants) met Gerald Croft (Jan Schepens). Ook de jongste zoon Eric (Guillaume Devos) is aanwezig op het feest.

sized_sized_DSC_0127

Alles verloopt prima tot er iemand aanbelt. Het is inspecteur Goole (Wim Van de Velde). Hij  komt de familie enkele vragen stellen over de dood van een meisje dat eerder die dag zelfmoord pleegde door inname van een grote dosis desinfecteermiddel.

Niemand van de familie Birling heeft ooit gehoord van het meisje, maar al snel blijkt dat iedereen haar toch kent. Zo heeft Arthur Birling haar ooit ontslagen uit zijn fabriek omdat ze opslag vroeg. Ook Sheila heeft het meisje onrecht aangedaan. Het meisje heeft zelfs iets gehad met Gerald Croft en ook Sybil en Eric blijken voor een deel schuldig te zijn aan de dood van het meisje. Inspecteur Goole ontmaskert hen één voor één. Maar dan neemt het verhaal plots een andere wending…

‘Een inspecteur belt aan’ is een topproductie. Het theaterstuk heeft alles: een goed verhaal, voortreffelijk gebracht door de uitstekende cast, een prachtig decor, en de belichting en de passende achtergrondmuziek maken het plaatje compleet. Het verhaal is boeiend van begin tot einde en je waant je als theaterliefhebber in Londen, begin jaren 1900. ‘Een inspecteur belt aan’ is geen klassieke whodunit, maar een psychologische thriller met een wel zeer verrassend einde.

sized_sized_DSC_0122

Deze  theaterklassieker wordt eindelijk in Vlaanderen gespeeld door Loge10 Theaterproducties en is méér dan de moeite waard om te zien.  Meer info en tickets op www.Loge10.be. Er is reeds een extra voorstelling toegevoegd op zaterdag 31 maart 2018 om 15.00 uur.

Bekijk HIER alle foto’s

Bekijk HIER de foto’s van de Rode Loper