Nostalgie troef met ‘Slisse en Cesar’ in Theater Elckerlyc

Zondag 4 maart 2018 ging dé Antwerpse klassieker onder de theaterproducties ‘Slisse en Cesar’ in première in Theater Elckerlyc in Antwerpen. ‘Slisse en Cesar’, geschreven door Jos Gevers en Jeroom Verten, werd reeds gespeeld in 1978 in De Roma, met Gaston Berghmans en Leo Martin in de hoofdrollen. Velen kennen ‘Slisse en Cesar’ ook van televisie, deze Vlaamse sitcom liep in 1977 op de BRT met Ward De Ravet en Jan Reussens, en van 1996 tot 1999 op vtm.

sized_sized_DSC_0044

‘Slisse en Cesar’ is een iconisch theaterstuk dat in het geheugen gegrift staat van elke theaterliefhebber. Deze versie anno 2018 wordt geregisseerd door Stany Crets en de hoofdrollen worden vertolkt door niemand minder dan Sven De Ridder en Warre Borgmans,  de twee rasacteurs zijn geboren om het perfecte duo Slisse en Cesar te spelen.

“Weette gij het, Slisse?” “Ja, Cesar, ik weet het.” “Waarom vraagdet dan?”

Sander Slisse (Sven De Ridder) is een verzekeringsagent die één goede vriend heeft: Cesar (Warre Borgmans), een simpele, goedgelovige man, maar met een hart van goud. De twee zijn onafscheidelijk en al is Cesar niet rijk en niet al te slim, hij is altijd welkom bij zijn vriend Slisse.

sized_DSC_0327

Maar dat is buiten Melanie (Vicky Florus), de vrouw van Slisse, gerekend. Zij pronkt graag met haar status en vindt dat haar man zijn vriendschap met de niet zo begoede en simpele Cesar stopzet. Zeker nu hun dochter Tinneke (Joyce Buelens) kennis heeft gemaakt met Joe (Juan Gerlo), een jongen uit de betere kringen. Joe komt met zijn moeder Madame Flour (Greet Rouffaer) op bezoek en Melanie wil niet dat Madame Flour in aanraking komt met de simpele Cesar. Slisse wordt gedwongen om aan Cesar te vertellen dat hij niet meer welkom is…

sized_DSC_0369

Verder zijn er nog de sexy West-Vlaamse meid Valerie (Leen Dendievel), de facteur (Dirk Lavrysen) die de fles jenever steeds weet staan, de zoon des huizes Rik (Pieter Casteleyn) en een zéér rare dokter (Maarten Bosmans). Zij maken de cast compleet en zorgen voor een hilarisch en soms ontroerend theaterstuk, dat zich afspeelt in 1958. Het verhaal van ‘Slisse en Cesar’ is er een over echte vriendschap, geldzucht, generatieconflicten en ruzies in de familie, kortom over het gewone leven van ons allemaal.

sized_sized_DSC_0066Voor velen is ‘Slisse en Cesar’ pure nostalgie, voor jongere theaterliefhebbers wellicht een eerste kennismaking met deze historische Antwerpse figuren. Naast een fantastische cast is het mooie decor zeker het vermelden waard, je waant jezelf in de jaren 50 van de vorige eeuw. Ook de interactie met het publiek werd zeer gesmaakt door de volledig uitverkochte zaal. De acteurs kregen na afloop een welverdiende staande ovatie.

‘Slisse en Cesar’ is absoluut een aanrader. Een stuk dat bijna drie uur duurt en op geen moment verveelt en dat op een voortreffelijke wijze gebracht wordt, waarvoor dank aan alle acteurs én de regisseur.

Wie deze Antwerpse klassieker wil zien, moet zich haasten. De vertoningen lopen slechts tot 18 maart en de ticketverkoop loopt als een trein. Bestel daarom snel uw tickets voor het volledig uitverkocht is!

SLISSE EN CESAR

Een productie van: Uitgezonderd.

Regie: Stany Crets

Rolverdeling:

Slisse: Sven De Ridder

Cesar: Warre Borgmans

Melanie: Vicky Florus

Madame Flour : Greet Rouffaer

Facteur: Dirk Lavrysen

Valerie: Leen Dendievel

Joe: Juan Gerlo

Tineke : Joyce Buelens

Rik: Pieter Casteleyn

Dokter: Maarten Bosmans

Data:

09 maart 2018 20u30

10 maart 2018 15u00 en 20u30

11 maart 2018 15u00 en 20u00

15 maart 2018 14u00

16 maart 2018 20u30

17 maart 2018 15u00 en 20u30

18 maart 2018 15u00 en 20u00

Website: www.uitgezonderd.be

Locatie: Elckerlyc Theater – Frankrijklei 85-87 te Antwerpen

Scénefoto’s: Uitgezonderd

Bekijk HIER alle foto’s

Bekijk HIER de foto’s van de Rode Loper