Multatulitheater viert 2500ste voorstelling met komedie ‘’t Is nu ’t moment niet!’

on

Zaterdag 17 februari 2018 bereikte het Multatulitheater in Antwerpen een heuse mijlpaal. Nadat het toneelgezelschap in september van vorig jaar hun honderdste productie bracht, werd deze keer de 2500ste voorstelling sinds de start in de Lange Vlierstraat gevierd.

MT logoHet Multatulitheater bestaat al sinds 1929. Tot in de jaren ’80 van de vorige eeuw werd er slechts één voorstelling per jaar gespeeld ter gelegenheid van het stadsfestival in de Antwerpse Opera.

Sinds 20 september 1986 zit het Multatuligezelschap op de huidige locatie in de Lange Vlierstraat in de Antwerpse 4de wijk, de vroegere Parochie van Miserie. Vanaf toen werd het roer drastisch omgegooid. In het begin, onder de bezielende leiding van Guido Maeremans, acteur en regisseur in de toenmalige KNS, werd er gekozen voor het café-theater in zijn puurste vorm, zoals het bestond in Parijs. Geen klassieke ‘pluchen’ zetels maar huiselijke stoelen met tafeltjes.  Huisschrijver Jan Christiaens sr. schreef een aantal stukken speciaal voor het Multatulitheater, waarvan ‘Hoerenleed’ en ‘Het Derde Rijk in de Vierde Wijk’ de meest bekende zijn.

Het huidige bestuur kiest sinds 1999 voor de betere komedie of tragikomedie. Vaak zijn het vers-vertaalde Franse of Engelstalige stukken die een volledig Vlaamse bewerking krijgen door voorzitter en ondertussen ‘huisvertaler’ Guy Keeren. Er wordt echter ook regelmatig origineel Vlaams werk gebracht.

sized_sized_DSC_0830

’t Is nu ’t moment niet!

Frederik Vandersmissen (Sven Claeys) komt thuis met zijn jonge vriendin Sarah (Genesa Stoop). Hij heeft zijn vrouw Nathalie (Danielle Van de Vel) wijsgemaakt dat hij gaan dineren is met zijn Zwitserse zakenpartner Aloïs Schwimmel. Die heeft verregaande interesse in de overname van het bedrijf van Frederik.

sized_11-'t Is nu 't momemt niet!-31012018

Wat een gezellige avondje uit met Sarah moest worden voor Frederik, verandert al snel in een ware nachtmerrie. Hij heeft onderweg de dakloze Mathieu (Guy Keeren) aangereden en kan niets anders dan de gewonde man mee naar huis brengen. Frederik heeft een uitstekend plan: hij vertelt zijn vrouw gewoon dat de gewonde man meneer Schwimmel is.

sized_34-'t Is nu 't momemt niet!-31012018

Maar als blijkt dat de gewonde Mathieu geen onbekende is voor Frederik, wordt het allemaal erg moeilijk voor hem. Mathieu weet veel geheimen van Frederik en perst onder dwang veel geld af van de radeloze Frederik, die stilaan zelf verstrikt raakt in zijn eigen leugens.

En het wordt nog erger voor hem wanneer de echte Aloïs Schwimmel (Stefan Deloose) plots voor de deur staat. Frederik zal nog méér leugens moeten verzinnen om zich uit deze hachelijke situatie te redden…

sized_63-'t Is nu 't momemt niet!-31012018

‘’t Is nu ’t moment niet!’, van de Franse auteur Jean-Claude Islert, werd vertaald en bewerkt door Guy Keeren. Misverstanden, knotsgekke situaties en vooral véél leugentjes om bestwil maken van deze productie een uitstekende komedie. Prachtig werk van regisseur Tom De Beckker en de volledige cast!

‘’t Is nu ’t moment niet! is het ideale theaterstuk om een ontspannende avond of middag te beleven in het gezellige Multatulitheater. Deze komedie loopt nog tot en met 31 maart 2018.

’t Is nu ’t moment niet!

van Jean-Claude Islert,

vertaling/bewerking: Guy Keeren

regie: Tom De Beckker

Met Stefan Deloose, Danielle Van de Vel, Genessa Stoop, Sven Claeys en Guy Keeren

Multatulitheater

Lange Vlierstraat 5

2000 Antwerpen

Meer info en tickets op www.multatulitheater.be

Bekijk HIER alle foto’s

 

Vanaf 21 april 2018 staat er met ‘Van Kwaad Naar Erger’, een fantastische komedie van Jeroen Maes in een regie Dirk Van de Merlen, op het programma van het Multatulitheater. Met Annemie Joris, Willy Ngala, Roos Joris, Vera Van Arkkels en Frank Van brabant.